notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csekkold le Magyarország legszebb birtokát

hirdetes

Csekkold le Magyarország legszebb birtokát

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy 1990-ben alapított családi vállalkozás lett Magyarország legszebb birtoka 2019-ben. A cég növénytermesztéssel, sertéstartással és gyümölcstermesztéssel foglalkozik. Tevékenysége során pedig odafigyel, hogy minimalizálja ökológiai lábnyomát.

Csekkold le Magyarország legszebb birtokát

A Hajdú-Bihar megyei Derecskén működő, 1990-ben alapított családi vállalkozás, a Bold Agro Kft. lett Magyarország legszebb birtoka 2019-ben.

Jakab István, a verseny védnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnöke a nyertes gazdaság méltatásakor azt mondta: „Ahhoz, hogy a 21. században a tudás, a technológia a hétköznapokban is polgárjogot nyerjen, szükség van az ilyen versenyekre annak érdekében, hogy megmutassák a vidéki értékeket és követendő példát állítsanak generációk elé”.

 

 

A gyümölcstermesztéssel és -feldolgozással, szántóföldi növénytermesztéssel, sertéstartással és vendéglátással foglalkozó gazdaság 60 hazai cég közül szerezte meg a Magyarország legszebb birtoka címet, a gyümölcstermesztési birtok kategória győztese lett, sőt még a közönségszavazatok alapján is a legszebb birtoka lett az országnak idén.

hirdetes

    A zsűri értékelés szerint a győztes cég jelentősen csökkenti a környezetterhelést és minimalizálja az ökológiai lábnyomot.

Az 1990-ben alapított, 100 százalékban magyar családi tulajdonban lévő Bold Agro Kft. több mint 5 milliárd forintos árbevételével a 130. legnagyobb hazai vállalkozás. A 140 állandó és 150 idényjellegű munkatársat foglalkoztató cégcsoport Hajdú-Bihar megye legjelentősebb munkaadói közé tartozik. Két fő üzletága van: a jelenleg évi 110 ezer sertés értékesítése mellett 1500 hektáron növény-, valamint 180 hektáron alma- és meggytermesztéssel foglalkozik.

 

 

A sertések számára szükséges takarmány jelentős részét házon belül állítják elő, míg a növények számára fontos tápanyagokat sertés hígtrágyával pótolják, így csökkentik minimálisra a inputanyag-ellátást. A Bold Agro Kft. az évi 5 ezer tonna alma értékesítése mellett félmillió liter, Dér Juice márkanév alatt forgalmazott, prémium gyümölcslevet állít elő – ismertette Szabó Viktor ügyvezető.

hirdetes

A cégcsoporthoz tartozik még a Derecskén található Almavirág Étterem és rendezvényház, amelyben elsősorban „házon belül” megtermelt húsokat és gyümölcsöket kínálnak.

A cég úgynevezett kertpedagógia program keretében évente tízezer kiskolás számára nyújt betekintést a felelős kertművelésbe. Ennek köszönhetően a diákok eredeti környezetben ismerkedhetnek meg a gyümölcsökkel és kertben folyó munkálatokkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
156 560
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 253 200
Közösség
hirdetes

Szótár

Palotás

Palotás: Tradícionális magyar táncfajta. A magyar táncok kiforrásának ideje a 16. századra... Tovább

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász: Hungarikum. A Csabai kolbász mai formájának... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 142

Átlagos értékelés: 5.0

Magyarország