Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Sz.F.
hirdetes

Nem volt könnyű gyerekkora, ugyanis egy cigánytelepen nőtt fel, és már 9 éves korában építkezésen dolgozott. Viszont mindent megtett azért, hogy álmait valóra váltsa, kitört, és mára az egész világon elismert rákkutatóvá vált! Ismerkedjünk meg vele közelebbről! 

Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Büszke vagy Dr. Horváth Józsefre?

 

Dr. Horváth József Karcagon nőtt fel, egész pontosan a cigánytelepen. Számára viszont mindig is a tanulás volt az elsődleges, kezdetben még jogász szeretett volna lenni, de szakközépiskolában a biológia tanárnője arra bíztatta, hogy forduljon a genetika felé forduljon. Másodéves korában benevezett egy versenyre, aminek a drogoknak az agyra gyakorolt hatása volt a témája. Az egésznek a biokémiai része fogta meg, az, hogy egyetlen molekula befolyásolni tudja az agyat, és az egész szervezetet. 

 

Fiatalabb korában a testvérei könyveit bújta, emellett otthonukban nagyjából 500 könyv volt, mivel apja szeretett olvasni. Amikor gyerek volt, akkor zártak be sorra a téeszek, egyre kevesebb lett a munka, így tudta, hogy csak akkor törhet ki, ha tanul. Édesapja vasúri pályamunkás volt, a munkája később megszűnt, csakúgy, mint a cigánytelepen mindenkinek. József viszont mindvégig kitűnő tanuló volt.

hirdetes

 

Álma az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban dolgozzon, ott egy kutatócsoport tagja legyen. Azt, hogy onnan visszajönne-e, nem tudja eldönteni egyelőre, a körülmények alakítanák az életét. Kimenni viszont mindenképpen szeretne, már csak azért is, hogy tapasztalatokat gyűjtsön. Szabadidejében igyekszik ellátni összes többi teendőjét: gyerekeknek, és cigány felnőtteknek beszél arról, hogy igenis van kiút a szegénységből, és rengeteget dolgozik azon, a tanulás érték legyen. Eddigi életében már nagyon sok mindent elért, az egész világon ismert, és elismert rákkutató lett belőle, a következő oldalon azt is elmondom, miért figyelt fel rá az egész tudományos világ! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Érdekességek Magyar

Szótár

Csapatépítő tréning helyszín

Minden rendezvény és esemény szervezésekor a legfontosabb szempont a megfelelő helyszín... Tovább

Takarító cég Budapest

Megbízható, gyors és alapos takarító cég Budapesten? A számos referenciával rendelkező... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.