Magyarország legidősebb polgára

111 évesen elhunyt Magyarország legidősebb polgára

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarország legidősebb polgára, a 111 éves Bélik Jánosné november 3-án éjjel életét vesztette – adta hírül Bácskai Beáta, Piliscsaba alpolgármestere. 

Elhunyt a legidősebb magyar

Piliscsaba és Magyarország legidősebb polgára 111 évesen hunyt el, 2018. november 3-án, éjjel, a halálhírt Bácskai Beáta, Piliscsaba alpolgármestere jelentette be a Facebook oldalán:
 
„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Bélik Jánosné (született: Piláth Katalin), Piliscsaba város és Magyarország legidősebb polgára, 2018. november 3-án éjjel, életének 111. évében elhunyt. Gyermekeinek, rokonainak, barátainak és mindenkinek, aki ismerte és szerette, osztozunk fájdalmában. Temetéséről a család kérésére később adunk tájékoztatást, hogy együtt kísérhessük utolsó útjára Kati nénit! Nyugodjék békében!
Tisztelettel:

hirdetes
Bácskai Beáta
Piliscsaba alpolgármestere”
Az eredeti posztot megtekinthetitek itt

 

Bélik Jánosnét otthonában köszöntötte Farkas András, Piliscsaba polgármestere, és Bácskai Beáta alpolgármester, a 111. születésnapján. 16 évvel ezelőtt, 95 éves korában adott egy rövidebb interjút az egyik helyi lapnak Bélik Jánosné, Kati néni.

 

Akkor elárulta a hosszú élet titkát is: „sokat táncoltam és sokat dolgoztam!” Annak idején erdőgazdaságban és termelőszövetkezetben dolgozott, elég későn, hetven éves korában ment nyugdíjba. Három gyermeke, hét unokája, tizennégy dédunokája, és öt ükunokája született.

hirdetes

 

Idős korában kisebbik lánya, a 72 éves Kisházi Vera gondoskodott róla, férje már korábban elhunyt. A 110. születésnapján szerveztek egy kisebb ünnepséget, de a család felhívta mindenki figyelmét arra, hogy az idős hölgyet már nagyon fárasztja a nagyobb társaság. Azért megtalálták a módját, hogy a családon kívül a települési és a helyi szlovák nemzetiségi önkormányzat képviselői is felköszönthessék.

 

Szerintem mindenki szeretne ilyen szép kort megélni, mint Kati néni, nyugodjon békében! 

 

Forrás/fotó: Facebook

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Magyar Magyarország

Szótár

Aulich Lajos

Aulich Lajos:  Aulich Lajos honvéd vezérőrnagy, az 1848–49-es forradalom és... Tovább

Medve-tó – Szováta

Medve-tó  – Szováta: Medve-tó, Erdély:A világ legnagyobb heliotermikus tavának... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 220

Átlagos értékelés: 4.9