notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre az európai jellegzetességekre minden turista rácsodálkozik!

hirdetes

Európai jellegzetességek, amelyekre minden turista rácsodálkozik

LK

Európa egy színes, változatos kontinens, tele különleges kultúrákkal, népekkel és hagyományokkal. Nincs még egy olyan földrész, ahol ilyen kis területen ilyen sok egyedi világ helyezkedik el egymás mellett, és ahol egy messzi földről érkező turista ilyen sok újdonságot tapasztalhatna meg európai felfedezőútja során.

Ezekre az európai jellegzetességekre minden turista rácsodálkozik!

Habár minden nemzetnek és országnak megvannak a maguk jellegzetességei, az Európán kívülről érkező látogatók nem egy dologra rácsodálkoznak első útjuk során, amelyek számunkra teljesen hétköznapinak számítanak. A következőkben ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorral!

Mindenki dohányzik

Na jó, ha nem is mindenki, az emberek nagy része kétségtelenül rendszeres dohányos annak ellenére, hogy egyre több nyilvános helyen tilos rágyújtani.

Európa nem olyan drága

Habár más kontinenseken drága helynek tekintik, és tény, hogy jó pár fővárosi üzletben és étteremben mélyre kell nyúlni az ember zsebében, Európa nyugati részei meglepően olcsón felfedezhetők.

Európa melegebb, mint azt sokan hiszik

Elhelyezkedésének köszönhetően Európa egyszerre a havas, fagyos hegycsúcsok, és a homokos tengerpartok kontinense is. A déli részekre nyáron érkező turistáknak szokatlan hőségre kell felkészülniük.

Az étkezés olyan, mint a lottó

Habár Európa rengeteg különféle konyha és gasztronómiai hagyomány otthona, nem minden étterem kínál világklasszis fogásokat. A tapasztalt látogatók jóval előre utána néznek, hogy mit és hol érdemes enni az adott célállomásukon.

hirdetes
Ezekre az európai jellegzetességekre minden turista rácsodálkozik!

Ritka a sorban állás

Habár az Európából hazatérő látogatók néha 3-4 órás várakozásokról szóló rémtörténetekkel riogatják az otthoniakat, az egész kontinensen számos világhíres látnivalóra lehet előzetesen jegyet foglalni az interneten, teljes mértékben elkerülve ezzel a sorban állást.

hirdetes

A bűnözés nem vészes

Különösen a nyugat-európai országokban bárki nyugodtan járkálhat fel, s alá, mert ezeken a helyeken viszonylag ritkák a bűnesetek. Aki figyel a táskája bezipzározására, és nem a farzsebében tartja az értékeit, annak még az olyan hírhedt helyeken sincs igazán van mitől félne, mint Barcelona és Róma.

A vonatozás nem olcsó mulatság

Nem egy távoli utazó tervezi körbeutazni Európát vonattal, azonban az itteni jegyárak sokakat visszatartanak ettől az élménytől. A repülés habár kevésbé látványos, de általában sokkal gazdaságosabb opció.

Itt vannak a legjobb utcazenészek

Európa nagyvárosainak terei tele vannak tehetségesebbnél tehetségesebb utcazenészekkel, akik néha csak egy gitárral ülnek ki játszani, néha pedig egy egész együttes szórakoztatja az arra járókat, akik jó esetben némi pénzzel is megtámogatják őket.

Nincs egész Európát lefogó SIM-kártya

A messze földről érkező turisták számára gyakran okoz fejfájást, hogy nem igazán létezik (megfizethető) opció azok számára, akik egy, az egész kontinensen használható SIM-kártyát szeretnének.

Az ázsiai ételek nem túl jók

Habár rengeteg utcai árus és ázsiai étterem működik Európa szerte, valószínűleg egyetlen látogató sem tért még haza kontinensünkről úgy, hogy „Ott ettem életem legjobb kínaiját”. A helyi ízeket ezzel szemben természetesen mindenki dicséri.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
64 020
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 988 052

Szótár

Ferenc József

Ferenc József: I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az... Tovább

Budapesti Fűvészkert

Budapesti Fűvészkert: A budapesti Füvészkert Magyarország első botanikus kertje, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek