Megőrül az internet népe a debreceni flashmobért!

Megőrül az internet népe a debreceni flashmobért!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy nagyon szuper flashmob miatt ég lázban az internet népe, a különböző közösségi oldalakon rengetegen nézték már, a mi szívünkhöz is közel került azonnal, ajánlom nektek is a megtekintését! 

Megőrül az internet népe a debreceni flashmobért!

A 2023-mas Európa Kulturális Fővárosa pályázatra Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár, Szombathely, Veszprém, illetve Debrecen jelentkezett. Magyar város eddig egyetlen alkalommal viselte a címe, mégpedig Pécs, 2010-ben. Debrecen már 2016 elején megkezdte a felkészülést, 2017 decemberében pedig le is adták a pályázatot, a végleges döntés egyébként 2019 elején várható. Addig viszont készül a város gőzerővel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyerjék a megtisztelő címet, ezért készül ez a nem mindennapi, szuper flashmob is! A felvételen a Debreceni Hajdú Táncegyüttest, a Pendely Énekegyüttest, és a Kispendely Énekegyüttest tekinthetjük meg, akik a Debreceni Nagypiacon adták elő műsorukat. 

 

A piacon vásárolgató, sétálgató emberek nagyon meglepődtek, amikor elkezdődött a flashmob, nagyon jó látni, ahogyan fiatalok és idősek egyaránt élvezettel nézik a műsort, ami természetesen nagy tapsot kapott a végén. Bevallom, hogy az én szívemnek-lelkemnek is nagyon jól esett, imádom a magyar zenét, a magyar néptáncot, nagyon feldobta a napomat, hiányzott már egy ilyen gyönyörű, igazi magyar hangulat, vidámság! Nagyon szépen köszönöm, egyben sajnálom, hogy nem voltam jelen…

hirdetes

 

Remélem, hogy egyre több ilyen előadás fog készülni a közeljövőben, mert tényleg szükség van rájuk! Ez a flashmob jó példa lehet a többi magyar település számára is, bízom benne, hogy így is lesz. Most pedig nézzétek meg ti is a nagysikerű videót, érdemes! 

Neked hogy tetszik ez a flashmob?

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, tipikusan egy demonstrációt hajtanak végre, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New Yorkban. Célja, mint minden egyéb demonstrációé, a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása.

hirdetes

 

Bár a villámcsődületnek nincs politikai célja vagy színezete, a médiában olykor tévesen politikai demonstrációkra is használják a flash mob megnevezést. Ennek oka az lehet, hogy az illető demonstráció flashmob-ként volt megszervezve, azaz nem egy tüntetésként, amit például Magyarországon 72 órával előtte be kell jelenteni, hanem egy flashmob, amelyhez a polgároknak joguk van, és kitűnő eszköz a demonstrációkra, akár politikai, akár civil. Rendszeresen történnek politikai demonstrációk flash mob formájában, Magyarországon is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
391 871
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 079 897
Közösség
hirdetes

Szótár

Augusztus 20

Augusztus 20.: Augusztus 20-a Magyarország első számú nemzeti ünnepe az államalapítás és az... Tovább

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria: A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 143

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Európa Magyar Magyarország