I. Futball éjszakája

Futball éjszakája

Pi

Pénteken első alkalommal kerül sor a Futball Éjszakájára, melynek keretében öt budapesti és 16 vidéki helyszínen tárulnak ki a stadionok kapui.

Itt az I. Futball éjszakája

Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Népstadionban egykor megrendezett Színész Újságíró Rangadó, a SZÚR, valamint a Múzeumok éjszakája és a Színházak éjszakája adta a szervezőknek az ötletet az új kezdeményezéshez. A színészválogatott csapatkapitánya hozzátette: az országos programsorozat célja, hogy a sokat szidott magyar labdarúgást közelebb hozza a közönséghez, valamint, hogy a résztvevők több információhoz jussanak a csapatokról.

14 órától mindenki számára megnyílnak a legnagyobb hazai csapatok edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet kedvenc klubja vagy bármely más csapat foglalkozásain. Minden egyesület saját maga döntött arról, hogy milyen programokat szervez.

Újpesten például már 10 ezer karszalagot adtak el Kabát Péter és Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzésére, a Groupama Arénában pedig rendkívül népszerű a 10 órakor kezdődő stadionlátogatás, de ezen kívül tizenegyesrúgó versenyt is tartanak.

Itt az I. Futball éjszakája

A színes programok közül meg kell említeni még, hogy a központi helyszínen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 18 órától MTK-Fradi öregfiúk mérkőzést rendeznek a zöld-fehérek Bajnokok Ligájában szerepelt csapatának részvételével, majd 20 órától következik a színész és az újságíró-válogatott összecsapása.

Ez utóbbin pályára lép többek között Eperjes Károly, Puskás Peti, Rudolf Péter, Balázs Pali, Polyák Lilla és Keresztes Ildikó, illetve az újságíróknál Borsi László csapatkapitány, Istenes László és Bence, Azurák Csaba, Szalóczy Pál, Demcsák Zsuzsa és Lipcsei Betta.

A különböző helyszíneken stadionlátogatásokra, bemutató edzésekre, kerekasztal-beszélgetésekre, klubtörténeti kiállításokra és vetélkedőkre, utánpótlástornákra, kispályás kupákra, illetve a nap zárasaként - a legtöbb helyen 20 órától - villanyfényes gálamérkőzésekre kerül sor. Esetenként a drukkerek dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengóparti keretében profi játékosokkal is összemérhetik a tudásukat.

A programsorozaton - részben előzetes regisztráció után - az első helyszínen megvásárolt karszalaggal lehet részt venni, amely az 5-14 évesek számára 100, az idősebbeknek 500 forintba kerül majd, a sportfelszerelést azonban mindenkinek magának kell vinnie. A szervezők abban bíznak, hogy jó idő esetén összesen közel 20 ezren vesznek majd részt az eseményeken.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Szótár

Tihanyi levendulás

Tihanyi levendulás: A tihanyi levendulás, a Tihanyi-félszigeten elterülő, Magyarország első... Tovább

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: Népszerű barlangunk a Csodabogyós-barlang, mely Balatonederics közelében,... Tovább

Tovább a lexikonra