notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ilyen jelentéssel bír a homlokpuszi

Nem is gondolnád, milyen jelentése van a homlokpuszinak!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rengeteg érzelmes fotóval találkozhatunk az interneten, és élőben is nagyon sokszor láthatjuk azt a jelenetet, amikor egy férfi vagy a nő homlokon csókolja a másikat. Ez a gesztus nagyon kedves és romantikus, azt viszont kevesen tudják, hogy sokkal többet jelent, mint egy egyszerű puszi! 

Ismerd meg a homlokpuszi jelentését

Az tudvalevő tény, hogy a harmadik szemünk a homlokunkon helyezkedik el, amely a spirituális bölcsesség és erő jelen. Ha ezt a pontot csókoljuk meg, annak pedig nagy jelentősége van, most azt fogjuk elmondani, pontosan mi. Előtte azonban nézzük meg, mi is a bizonyos harmadik szem! 

 

A harmadik szem és amit tudni kell róla

A harmadik szem (más néven a belső szem) egy misztikus metafizikai és ezoterikus fogalom utalva arra a láthatatlan szemre, amely a nem fizikai érzékelésért felelős. Elsősorban a hindu és buddhista irodalomban, a teozófiában, a New Age irányzatban és az ezoterikus irodalomban fellelhető fogalom. A harmadik szem a kundalini-jógában a hét csakra közül a hatodik. Ezentúl számos keleti gyakorlat és harcművészet (zen, csikung, aikidó stb.) összpontosít a meditációjában a harmadik szemre.

 

A leírások alapján, a homlok közepén, a szemöldökvonal felett helyezkedik el és a magasabb tudatossággal áll kapcsolatban, sokszor a tobozmiriggyel hozzák kapcsolatba, az okkultisták alapján a pszichikus és paranormális erők kapuja. E szerint megnyitásával gyakran jár együtt a tisztánlátás, a (vallási) víziók, a jövő ismerete, a testen kívüli élmények stb.

hirdetes

 

Rajta keresztül kapcsolódik az egyén tudata a fenti világhoz, az intuícióhoz, rajta keresztül áramlik be az információ a magasabb rendű világból. Azok az emberek, akik spirituálisan fejlettek, és képesek a harmadik szemüket használni, a történelemben úgy is ismertek voltak, mint látók, vagy a vallásokban, mint risik vagy próféták. Most, hogy tudjuk, mi is a bizonyos harmadik szem, nézzük meg, mi történik, ha megcsókoljuk ezt a pontot!

 

Érzelmi kötődés

Az a szép ebben a pusziban, hogy sokkal több, mint egy sablonos arcpuszi, mégis bárkinek adható. Nem kell párkapcsolati szándékot tulajdonítani neki, hiszen ezt barátok, szülők, nagyszülők is adhatják és fogadhatják. A lényege az érzelmi kötődés.

 

hirdetes

Szeretet

Természetesen a szeretet kifejezésére is tökéletes. Egy homlokpuszi nagyobb bizalmat feltételez az adó és a kapó között. Mintha legbelül éreznénk, még ha nem is vagyunk tisztában a harmadik szem jelentésével, hogy ez a pont az ember fején többet jelent, mint például az arc.

 

Gondoskodás

Mintha a másik lelkét akarnánk ilyenkor megérinteni. Ugye te is éreztél már ilyet, amikor homlokpuszit adtál vagy kaptál? Az adó legtöbb esetben azt kívánja kifejezni a kapó felé, hogy törődik vele, fontos számára.

 

Elismerés

Egy homlokpuszit sokszor adunk a gyermekünknek vagy a párunknak is, amivel azt igyekszünk kifejezni számára, hogy értékesnek tartjuk őt magát, a személyiségét, a tetteit, mindazt, amit elér az életében.

 

Elköteleződés

Ha egy homlokpuszit nyilvános helyen adsz vagy fogadsz, akkor egyértelművé teszed a világ számára, hogy az adott személy neked fontos és el vagy köteleződve az irányában. Nagyon jelentős pillanatok ezek, hiszen az elköteleződésed kifejezése biztosíték a jövőtök szempontjából is. Mindezek tudatában legközelebb jól gondold meg, hogy kinek, mikor és hol adsz a homlokára egy puszit, ugyanis tényleg rendkívüli jelentéssel bír. Egy biztos, a szeretteidet részesítsd minél többször homlokpusziban, örülni fognak neki, ebben is biztos vagyok! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
717 883
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 260 438
Közösség
hirdetes

Szótár

Nemzeti Színház

Nemzeti Színház: Sok helyen volt az idők során a Nemzeti Színház, most úgy látszik,a... Tovább

Kajak-kenu

Kajak-kenu: az egyik legtradícionálisabb magyar sport. 1936 óta olimpiai szám. Azért számít... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 148

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek