A Hős utcai probléma, és a szabadtéri drogfogyasztás

hirdetes

Egyre több bajt okoz Pesten a Hős utcai probléma

Pi

Egyre több problémát okoznak a környéken a drogosok. A lakosoknak elegük van a kábultan fetrengő Hős utcai szipusokból. Már a Pillangó park sem biztonságos esténként.

Hős utca

Akinek volt már szerencséje, illetve kellő bátorsága végig autózni Pest legkeményebb gettóján, az pontosan tudja, miről beszélünk, mikor azt mondjuk Hős utca. A romos épületek közt, a drogoktól és alkoholtól kábultan kóborló, ködös tekintetű egyedektől, az embernek szinte olyan érzése van, mintha a „The Walking Dead” című sorozat egyik jelenetébe csöppent volna. A probléma azonban már nem csak az utca közvetlen környékét érinti.

 

Hős utca

 

Az utca épületei még a 30-as években lettek felhúzva, de mára az elszegényedés hatásai teljesen lepusztították őket. A lakók pontos számát lehetetlen megállapítani, ugyanis rengeteg ott élő, csupán önkényesen költözött be egy-egy elhagyatott lakásba. Többségük munkanélküli, és kemény drogfogyasztó, így a lakótelep felszámolása esetén elhelyezésük komoly fejtörést okozhat majd Kőbánya önkormányzatának.

hirdetes

Az újabban megjelenő dizájner drogok, illetve a bejelentések növekvő száma miatt a rendőrség folyamatosan járőrözik a környéken, azonban a jelek szerint ezzel nem megszüntetik, csak kijjebb tolják a problémát. A Puskás Ferenc stadion, és az 1-es villamos környékén évek óta megszokott dolog a jelenlétük, és sajnos már-már a látkép részei lettek, de mostanra már nem csak a közvetlen környéken, de a Pillangó parkban, illetve Zugló más részein is egyre gyakrabban találkozni a drogosokkal.

Hős utca

A lakók szerint legfőképpen a Pillangó park metró megállója környékén, bokrok és házak között, valamint a Fogarasi Tesco parkolójában bukkannak fel. A dolog odáig fajult, hogy az emberek félnek sötétedés után a parkban sétálni, pedig mindez 1 kilóméterre található a Hős utcától.

Az utóbbi években rengeteg olyan dizájner drog jelent meg, melyekhez egy fiatalkorú is könnyedén hozzáférhet. Akár interneten keresztül is megrendelhetőek, és alacsony áruk miatt megfizethetőek is számukra. A biofű például egy marihuánához hasonló, azonban jóval olcsóbb, ráadásul szintetikus drog, melynek hatása megfigyelhető a mindennapokban is, a metró aluljárókban.

hirdetes

 

Puskás Ferenc stadion

 

Az, hogy miként kellene helyesen kezelni ezt a helyzetet, még megoldásra vár. A szabadtéri droghasználók, és a hajléktalanok közt ugyanis hatalmas a különbség, így a két dolgot csakis külön lehet megoldani.

Ahogy az lenni szokott, természetesen az emberek vélekedése is igen eltérő az ügyben. Egyesek a keményebb ellenintézkedéseket támogatnák, míg mások a segítő tevékenységekben látják a megoldást. Bárhogyan is legyen, az ügy gyors beavatkozást igényel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hízott libából előállított termékek

Hungarikum. Magyarországon a hízott lúdárutermelés – kulturális és gasztronómiai... Tovább

Széchenyi fürdő

Széchenyi fürdő: A Széchenyi gyógyfürdő, Budapest és egyben Európa legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek