notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így gondolkodik az egészséges önbizalmú ember

hirdetes

Íme, hogyan gondolkodik egy egészséges önbizalommal rendelkező ember

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

„Vigyázz a gondolataidra, mert szavakká válnak” – tartja a híres mondás, és itt még nincs vége. A szavakból tettek, a tettekből szokások, a szokásokból mintázatok lesznek, a tovagyűrűző hatások pedig mederbe terelik egész életünk alakulását. Összeszedtük, hogyan gondolkodik egy egészséges önbizalommal rendelkező ember.

Így gondolkodik az egészséges önbizalmú ember

1. A problémákra lehetőségként tekint. Fejben máris elemzéseket végez, megoldási forgatókönyveket keres és tesztel. A kiútkeresés körüli próbálkozásokból sokat tanul. Inkább kihívásként, izgalmas fejlődési lehetőségként tekint a megoldáskeresésre, semmint próbatételként, amelyben, ha nem jól teljesít, elbukhatja eddig megszerzett státusát, és megkérdőjeleződhetnek önbecsülésének tartópillérei (például az intelligenciája, a találékonysága, a kézügyessége)

2. Szenvedélye a tanulás. Az életet kalandos utazásként fogja fel, amely számtalan lehetőséget kínál arra, hogy új dolgokban, új készségek elsajátításában próbálja ki magát. A valamiben jobbá válást tanulási folyamatnak tekinti, nem csügged, ha valami elsőre nem megy, időt és energiát áldoz a gyakorlásra, tökéletesítésre. Mindezt pedig élvezi is! Öröm számára a kísérletezés, amiben a kreativitását és a játékosságát is megélheti.

hirdetes

3. Hisz a gyakorlás erejében. Az eredményesség mögötti okokat a tettekben keresi, nem(csak) stabil tulajdonságokban vagy a kontrollján kívül eső dolgokban, például a szerencsében. Felismeri az erőfeszítések jelentőségét, és úgy tekint magára, mint az eredményességéért megdolgozó emberre. Ez pozitívan visszahat rá: elhiszi, hogy ha szorgalmasan és kitartóan áll hozzá, máskor is képes lesz véghezvinni hasonló vagy még jobb teljesítményt.

hirdetes

4. Erős a saját kontrolljába vetett hite. Önmagára hagyatkozik, bízik a tetteiben és a kitartásában. Értékeli a cselekedeteiért vállalt józan felelősséget, elsődlegesen magában keresi az okokat, de számításba veszi a rajta túlmutató körülményeket is a felelősség mérlegelésekor.

5. Nem úszik az árral. A kisebb ellenállás felé haladás lehet, hogy könnyebb út, de nem biztos, hogy jobb is. Éppen ezért fogékony arra, hogy próbára tegye magát, amikor csak lehetősége adódik. Nyitott az újdonságokra, és vállalja a nehezebb út választását a fejlődés érdekében, még ha a jelenben ez kompromisszumokkal, lemondásokkal járhat is.

Forrás: HVG

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
108 294
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 548 084
Közösség

Szótár

Fekete kökörcsin

Fekete kökörcsin: nemzeti értékünknek számít, védett növény, melyet szigorúan tilos... Tovább

Gellért Fürdő

Gellért Fürdő: Budapest egyik leghíresebb fürdője. A Gellért gyógyfürdő Budapest egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek