notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme Magyarország Tortája 2019-ben

Íme Magyarország Tortája 2019-ben

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

13. alkalommal választották meg Magyarország Tortáját. A versenyzőknek az augusztus 20-i ünneppel összefüggő süteményeket kellett alkotniuk. A győztes végül egy fiatal cukrász tortája lett.

Íme Magyarország Tortája 2019-ben

Idén 13. alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája versenyt. A kreációkkal augusztus 20-án Magyarország szimbolikus születésnapját, államalapító Szent István ünnepét köszöntik. A versenyen évről évre több cukrászat vesz részt.

Az Ipartestület magyaros ízvilágú, az augusztus 20-i ünneppel összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt. A torták szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A zsűri idén 31 sütemény közül ítélte oda az általa vélt legjobbnak a Magyarország Tortája címet.

A győztes pedig idén nem más lett, mint Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása, a Boldogasszony csipkéje. A fiatal cukrász az elmúlt évek versenyinek is rendszeres résztvevője volt, tavaly bronzérmes nyert.

hirdetes

 

 

A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta és ízletessége mellett gyógyhatását is ki kell emelni, magas vitamintartalma miatt az egyik legegészségesebb gyümölcsünk.

A győztes torta összes rétegében megtalálható az ízletes gyümölcs, ez méltó a nevéhez – egy torta több, mint hatszáz gramm málnát tartalmaz.

Roppanós réteg, málnás áztatóval átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue alkotják a tortát. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítik.

hirdetes

A Boldogasszony csipkéje készítésének technológiája ötvözi a hagyományt, valamint az új trendeket. Jellegében közelebb áll a tradicionális magyar sütemények világához, íze pedig friss, és nagyon gyümölcsös.

A második helyezett Dezse Gergő Akali meggyes mandulatortája lett a szombathelyi Mészáros Cukrászdából, a harmadik helyen pedig Ipacs Balázs Kékestető tortája végzett a tápiószecsői Hisztéria Cukrászdából.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
233 784
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 895 791
Közösség
hirdetes

Szótár

Madách Imre

Madách Imre: Sztregovai és kiskelecsényi Madách Imre magyar költő, író, ügyvéd, politikus,... Tovább

Töltött káposzta

Töltött káposzta: Nincs olyan magyar háztartás, ahol karácsonykor ne kerülne elő a töltött... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 89

Átlagos értékelés: 5.0

Magyarság