kinai urallomas

hirdetes

Európában zuhanhat le heteken belül a kínai űrállomás!

Sz.F.
hirdetes

Márciusban fog visszaérni a Föld atmoszférájába a Tiangong-1, kínai űrállomás, majd le fog zuhanni a Földre, a darabjai valószínűleg Európában fognak becsapódni.

Európában zuhanhat le heteken belül a kínai űrállomás!

A Tiangong-1 névre keresztelt kínai kísérleti űrállomást 2011. szeptember 29-én állították pályára, melyen csak ideiglenesen tartózkodhatott személyzet, leginkább nagyon kicsi méretének köszönhetően. Eleinte a nemzetközi űrállomás fejlesztésébe kívánt beszállni a kínai kormányzat, de főleg az amerikaiak kitértek ezen felajánlás elől, az indok az volt, hogy az ott alkalmazott technológiát nem akarták a kínai szokásjog szerint technológiai transzferként a kínaiaknak adni. 

 

Nem véletlenül nem akarták átadni ezt a technológiát, ugyanis volt pár rossz példa már a történelem során. A kínaiak sokszor lemásolták már mások fejlesztéseit, majd pár szem rizsért kínálták az egykori termékekre megtévesztésig hasonlító kínai gyártmányokat. Ezeket a malőröket viszont senki sem kívánta megismételni, főleg nem az űrkutatásban. 

hirdetes

 

A Tiangong-1 összesen két évig üzemelt volna, vagyis 2013-ig, de a működésével, és leginkább a navigációjával már korábban is akadtak problémák bőven. Érdekesség, hogy a kínaiak ezeket a problémákat semmibe vették, és igazi, hamisítatlan sikertörténetként tálalták a világnak a technikai csodát. Egy idő után viszont nem lehetett eltitkolni a halmozódó problémákat, főleg akkor, amikor a kínai irányítás elvesztette a kontrollt az űrállomás felett. Ezzel még nem is lett volna akkora nagy a baj, viszont nem azon kezdtek el dolgozni, hogy az irányítást visszaszerezzék, inkább egy második csodapalota űrbe juttatásán fáradoztak, és 2016. szeptember 15-én pályára is állították a Tiangong-2-őt. És hogy mi történt az első űrállomással? A következő oldalon elmondom! 

hirdetes

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Érdekességek

Szótár

Turizmus

Turimusnak nevezzük azt, mikor az emberek valamennyi állandó életvitelükön és... Tovább

Kávézó Budapesten

A legtöbb ember egyszerűen imádja a kávét, és el sem tudná képzeni kávé nélkül a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.