notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Indulás után nagyon káros a klíma az autóban!

hirdetes

Ha beszállsz az autóba, ne kapcsold be rögtön a klímát, mert nagyon káros lehet!

Orvosok kimutatták, hogy az autóba való beszállás után 2 percig nem szabad még klímát kapcsolni, mert rendkívül egészségkárosító hatása van! Íme az orvosok nyilatkozata:

Indulás után nagyon káros a klíma az autóban!

Egy autó ha zárt helyiségben parkol nyitott ablakokkal 400-800 mg benzolt tartalmaz, ha a napon vagy a szabad levegőn parkol és a kinti hőmérséklet magasabb 16 foknál akkor a benzol értéke 2000-4000 mg, vagyis 40-szer magasabb a megengedett átlagnál.

Azok a személyek akik egy zárt ablakú autóba szállnak be nagy mértékű benzolt lélegeznek be. A benzol egy olyan mérgező vegyi anyag, amely megtámadhatja a vesét, a csontokat és a májat, nagyon nehéz a szervezetnek megtisztulnia ettől a káros vegyi anyagtól. Az előírás szerint mielőtt az autódban bekapcsolod a klímát tartsd nyitva az ablakokat 2 percig így a gépjárműved teljesítménye is növekszik. Most pedig lássuk az orvosok véleményét, lejjebb olvashatod!

hirdetes

Indulás után nagyon káros a klíma az autóban!

Most pedig lássuk az orvosok véleményét a klíma elindításával kapcsolatosan! A kutatások azt bizonyítják, hogy amikor bekapcsoljuk a klímát az elején még meleg levegő áramlik az autóba, amely nagy mértékben tartalmaz benzolt. A benzol köztudottan rákkeltő hatású.

hirdetes

Ne kapcsoljuk be a klímát amikor beszálltunk az autóba! Először engedjünk be egy kis friss levegőt, majd csak ezután kapcsoljuk be a klímát. Hagyjuk még pár percig lehúzva az ablakokat miután beindítjuk a motort. Fogadjuk meg ezeket a tanácsokat, hogy megőrizhessük az egészségünket.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
26 499
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 950 532

Szótár

Gyarmati Dezső

Gyarmati Dezső: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Gyarmati Dezső a Nemzet Sportolója... Tovább

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász: Hungarikum. A Csabai kolbász mai formájának... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás