Lusták a magyarok

hirdetes

A magyarok a leglustábbak Európában!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy újonnan közétett kutatás szerint a magyar emberek a leglustábbak egész Európában…Nézzük a részleteket! 

Lusták a magyarok

Az Eurostat legfrissebb felméréséből az derült ki, hogy a magyar nők és férfiak a leglustábbak az Európai Unió országait tekintve. A felmérésben a házimunka elvégzésére élezték ki a hangsúlyt. Az Európai Unióban a nők 79 százaléka főz, és/vagy végez valamilyen házimunkát a hét minden egyes napján, Magyarországon ez az arány jelentősen kisebb, 56 százalék. Az EU tagállamok versenyében ezzel elfoglaltuk a korántsem előkető 27. helyet…Ez azért nem előkelő, mert az Uniónak összesen 27 tagállama van jelenleg…

 

A férfiak még rosszabbak! 

A felmérés azt is kimutatta, hogy a férfiak sokkal rosszabbak az összes tagállamban, ugyanis csak a 34 százalékuk főz és/vagy végez napi szinten házimunkát. Jöjjenek a magyarok, ezt is sikerült alulmúlni, nem is kicsit, a magyar férfiak 14 százaléka végez ilyen tevékenységet! Mégis büszkék lehetnek, mivel ők nem az utolsó helyen vannak, megelőzik őket a bolgárok és a horvátok is. 

hirdetes

 

Pár érdekesség

A legnagyobb egyenlőséget Svédországban találjuk, a legkisebb egyenlőséget pedig a görögöknél. Nézzük először a svédeket: a nők 74 százaléka, míg a férfiak 56 százaléka végez háztartási munkát és/vagy főz napi rendszerességgel. Görögországban pedig tombol a férfiuralom, mely szerint a nők dolga a házimunka…Itt a hölgyek 85 százaléka főz, és végez házimunkát, a férfiak mindössze 16 százaléka…Még így is megelőzik a magyarokat.

hirdetes

 

Az átlaghoz képest egyébként a magyar nők 23 százalékkal, míg a férfiak 20 százalékkal maradnak el. A két nem közt lévő különbség viszont kisebb, mint az Európai Unióban átlagosan, itthon ugyanis 42 százalék a szakadék, a tagállamokat nézve átlagosan pedig 45. 

 

Arról viszont nem szól a felmérés, hogy kinek van több ideje a takarításra, és a főzésre nap, mint nap. Így csak az derült ki, hogy a magyarok nem nagyon szeretik a háztartási munkákat, legalábbis ez a látszat. 

Milyen időközönként végzel házimunkát?

    

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Érdekességek Európa Hírek Magyar Magyarország

Szótár

Hollókő

Hollókő: Hollókő egy község Nógrád megyében, a Szécsényi járásban. Magyarország... Tovább

Kabay János

Kabay János (1896-1936) magyar feltaláló, kutató vegyész. Életművének központi eleme a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.