notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ma már egy drága karácsonyi buli kevés a dolgozók megtartásához

Ma már egy drága karácsonyi buli kevés a dolgozók megtartásához

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az derül ki egy felmérésből, hogy a fizikai dolgozók leginkább teljesítményük növelésével szeretnének több pénzt hazavinni hó végén. A BrandFizz Employer Branding Kft. kutatása arra világít rá, hogy a cégek elsősorban teljesítmény-alapú juttatásokkal tudják megtartani a fizikai dolgozókat. Ehhez egy jól sikerült, drága karácsonyi buli már kevés.

Ma már egy drága karácsonyi buli kevés a dolgozók megtartásához

Micsoda meglepetést – tolmácsolhatnánk első gondolatunkat egy múlthéten publikált felmérés eredményével összefüggésben. Egy munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó cég, a BrandFizz Employer Branding Kft. 967 fizikai dolgozó vont be tavaly és idén május között készített felmérésbe. Ebből pedig azt hozták ki, hogy a kékgalléros munkavállalókat elsősorban teljesítményalapú juttatásokkal lehet megtartani. Egyszerű törzs magyarra lefordítva, tehát minél többet gürizik valaki, na és ez persze minőséggel is párosul, annál nagyobb összeget mutat a telefon kijelzője, mikor megjön a várva várt utalás.

Figyelem, újabb „eddig nem ismert tény” is napvilágot látott a felmérés eredményeként. A fizikai dolgozóknak is szükségük van munkájuk elismerésére. Újabb meglepetés, igaz? Ám az igazi meglepetés az lenne, ha ez végre így is történne. Bízzunk benne, hogy egyre több helyen így fog menni, vagy már így megy.

Szóval kedves cégek hajrá itt a recept – talán érdemes lenne honorálni a teljesítményt, és elismerni a munkát. Figyelem, a végeredmény motivált dolgozókat vonhat maga után!

hirdetes

Visszatérve a felmérésre: a megkérdezett munkások 48 százaléka mondta azt, hogy a fizikai dolgozók felmondásához elsősorban a teljesítményalapú bónusz elmaradása vezet, míg 38 százalékuk szerint azért lép le, nem mert a cégek nem fordítanak túl nagy gondot a teljesítmény elismerésére. 37 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy a munkahelyről való kilépést a nem megfelelő fizetés okozza, valamint az, hogy nem oké a munka & magánélet fengsuj.

Horváth Ádám, a kutatást végző cég tulajdonosa megerősítette: úgy lehet megtartani a dolgozókat, ha jó a zseton, valamint világos a juttatási rendszer. Vagyis ha Józsi tudja, hogyha ezt, vagy azt jól megcsinálja, akkor azt díjazni fogják.

Na persze a főnökök, tulajok erre rögtön rávágnák, hogy a fizetésért a dolgozónak alapból a legjobb tudása szerint kell végeznie a munkáját. És akkor jön a 22-es csapdája. A főnök úgy látja, hogy miért fizetne többet azért, amit az ő meglátása szerint alapból meg kellene csinálnia, a dolgozók meg úgy van vele, hogy ugyanannyi kerül a zsebembe ha jól, ha rosszul csinálom meg. Akkor meg minek gürcöljek?

hirdetes

Horváth Ádám azt is hozzáteszi, hogy ma már egy drága karácsonyi buli kevés a dolgozók megtartásához.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a fizikai dolgozóknál is számít, hogy milyen a team, és milyen a hangulat. A fizu, és a biztonságos, stabil melóhely után, ezt nézik legjobban.

A felmérés szerint a kékgallérosok nagyvállalatnál szeretnek a legjobban dolgozni. Meghatározó számukra, hogy milyen a felettesük személye, mennyire megközelíthető – kollégaként tekint beosztottjaira, vagy játssza, hogy ő az atyaúristen. Továbbá szintén prioritás, hogy amit csinálnak, abban kihívást lássanak.

A munkakeresés folyamatára is kitértek, vagyis, hogy miként találnak munkát. 58 százalékuk ismerősökön, barátokon keresztül gyűjti be az infót, 37 százalék pedig a cég karrieroldalát böngészi. A hírlevél viszont nem bejövős, az csak minden tizedik potenciális dolgozót ér el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
233 784
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 895 791
Közösség
hirdetes

Szótár

A Piros Arany és az Erős Pista

A Piros Arany és az Erős Pista: Hungarikumnak számítanak. Ezek a legkiválóbb minőségű,... Tovább

Zemplén Kalandpark

A Zemplén egyik legnagyobb turistamágnese a Sátoraljaújhely felett tornyosuló Magas-hegyen... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0

Hírek