notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magas fizetésre és rugalmas munkaidőre vágynak a fiatalok

Magas fizetésre és rugalmas munkaidőre vágynak a magyar fiatalok

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A magas fizetés és a rugalmas munkaidő a legfontosabb kritérium a magyar fiatalok számára munkahelyválasztáskor – írja az Origo a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készített kutatásra hivatkozva. Ha hitelfelvételre kerül sor, akkor a futamidő hosszát és a törlesztőrészlet mértékét veszik elsőként figyelembe – derül ki a kutatás összefoglalójából.

Magas fizetésre és rugalmas munkaidőre vágynak a fiatalok

Magyarországon a fiatalok több mint fele fordítja szívesen utazásra a spórolt pénzét (57 százalék), ezen kívül ruhákra (52 százalék) vagy pedig autóvásárlásra tesznek félre (50 százalék). 14 százalékuk szerint lakáscélokra a leghasznosabb megtakarításokat képezni.

Ami a munkaügyeket illeti, a fiatal magyar generáció legfőbb állás- vagy pályaválasztási kritériuma a magas fizetés (59 százalék) és a rugalmas munkaidő (57 százalék). A megadott lehetőségek közül a külföldi munkalehetőséget kínáló cégeket a válaszadók csupán 9 százaléka keresi.

hirdetes

A magyar válaszadók többsége (70 százalék) gondolkodik saját vállalkozás indításáról: 28 százalékuk mindenképpen szeretne ebbe belevágni, további 42 százalék pedig lehetségesnek tartja ezt az alternatívát. A megkérdezettek közel ötöde (18 százalék) szerint a korosztályukra inkább jellemző ez a vállalkozói kedv, mint a korábbi generációkra.

hirdetes

A fiatalok több mint fele (61 százalék) úgy véli, hogy pénzügyi korlátaik akadályozzák őket abban, hogy saját céget alapítsanak. A hazai megkérdezettek több mint fele (57 ugyanakkor bizakodó a jövőbeli pénzügyi körülményeit illetően. Egyéves időtávot nézve 22 százalékuk sokkal stabilabb, 34 százalékuk valamivel stabilabb személyes pénzügyi helyzetre számít.

Szüleikhez viszonyítva a fiatalok közel egyharmada (32 százalék) ugyanolyannak, 20 százalékuk kicsivel jobbnak ítéli meg jelenlegi saját pénzügyi helyzetét. Majdnem minden nyolcadik megkérdezett (13 százalék) még ennél is pozitívabb, ők sokkal jobbnak ítélik anyagi körülményeiket a szüleikénél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
232 017
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 553 401
Közösség
hirdetes

Szótár

Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc: Kazinczi és alsóregmeczi Kazinczy Ferenc, magyar író, költő, a nyelvújítás... Tovább

Parlament

Parlament: Az Országház, ismertebb nevén az Országház. A magyar törvényhozás épülete. Az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.8

Magyar