notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magas fizetésre és rugalmas munkaidőre vágynak a fiatalok

hirdetes

Magas fizetésre és rugalmas munkaidőre vágynak a magyar fiatalok

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magas fizetésre és rugalmas munkaidőre vágynak a fiatalok

Nem terveznek hitelfelvételt

A kutatásban Magyarországon részt vevők több mint háromnegyede (76 százalék) már rendelkezik bankszámlával, több mint ötöde (21 százalék) pedig hitelkártyával is. A jövőbeni terveiket illetően 85 százalékuk sem személyi kölcsönt, 88 százalékuk pedig diákhitelt sem tervez igényelni az elkövetkező egy évben. Ha mégis olyan helyzetbe kerülnének, hogy hitelhez folyamodnak, akkor a fiatalok először mérlegelnék a futamidő hosszát (48 százalék), hogy összesen mekkora kamat terhelné hitelüket (45 százalék), és azt, hogy havonta mekkora törlesztőrészletet kellene fizetniük (40 százalék).

Személyi kölcsön igénylésekor a megkérdezett fiatalok több mint fele (54 százalék) személyesen intézné el a teendőket a szolgáltató irodájában vagy fiókjában, illetve a havi törlesztőrészletet szintén inkább személyesen, a hitelintézetnél rendeznék (50 százalék). A digitális csatornákon keresztüli hiteligénylést (weboldal, applikációk) összesen 20 százalékuk választaná.

hirdetes

A megkérdezettek több mint fele (51 százalék) úgy véli, magabiztosan menedzseli pénzügyeit. Ebből 11 százalék állította, hogy kiemelkedően magabiztos. Csupán 4 százalék nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem érzi magabiztosnak magát, amikor az anyagiakat kell menedzselnie.

A felmérésben részt vevő magyar fiatalok 42 százaléka részesült már valamilyen pénzügyi oktatásban. Akik már találkoztak gazdasági képzéssel, azok pozitívan nyilatkoztak róla: összesen 72 százalékuk ítélte hasznosnak a megszerzett tudást.

Akiknek nincs ilyen irányú képzettségük, azok fele (50 százalék) örült volna annak, ha személyes vagy háztartás-gazdálkodása kapcsán kap valamilyen tájékoztatást, amely felkészíti őt a gyakorlati helyzetekre.

hirdetes

A kutatási eredményekből egyértelműen látszik, hogy a fiatalok értékelik, ha pénzügyi és gazdasági témában felvilágosítást kapnak.

„A jövőben is folytatjuk a lakosság edukációját és tájékoztatását, hogy a háztartások költségvetésének menedzselésekor, cégalapításkor vagy hitelfelvételkor mindenki rendelkezzen a szükséges tudással” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, az International Personal Finance európai otthonszolgáltatási üzletágának vezetője a kutatási elemzés vonatkozó adataival összefüggésben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
59 760
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 499 550
Közösség

Szótár

Szentiványi alma

Szentiványi alma: Magyarországon a szentiványi alma korabeli elterjedtségére Lippay János óta... Tovább

Vígszínház

Vígszínház: a legnagyobb múltú, legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.8

Magyar