Egy meteorit csapódott a vérholdba, sikerült videóra venni!

Egy meteorit csapódott a vérholdba, sikerült videóra venni!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerencsére minden szem a Holdra szegeződött január 21-én, ennek köszönhetően sikerült videóra venni, ahogy belecsapódik egy meteorit égi kísérőnkbe! 

Egy meteorit csapódott a vérholdba, sikerült videóra venni!

Azt már biztosan tudja mindenki, hogy január 21-re virradóan megtekinthettük az évtized utolsó teljes holdfogyatkozását, vagy ahogyan minden hírben hallható volt, a vérholdat. Ilyenkor narancsvörös színben pompázik a Hold, erre utal az elnevezése is. Csodálatos látvány volt, szerencsére az időjárás is kedvezett, így Magyarországon is lehetett követni a nem mindennapi eseményt. 

 

Önmagában is csodálatos látványt nyújtott a Hold, viszont sokan nem tudnak róla, hogy egy másik jelenségnek is szemtanúi lehettünk! A vérholddal egy időben ugyanis egy meteorit csapódott bele égi kísérőnkbe, ezt a hírt a National Geographic tette közzé.

hirdetes

 

A lapnak Justin Coward, a New York-i Stony Brook University professzora elmondta, hogy nagyon ritkán történik két ilyen különleges esemény egyszerre (nem véletlen, mivel vérholddal nem találkozunk minden nap, ilyen méretű meteoritok viszont hetente-kéthetente egyszer eltalálják a Holdat). Hozzátette azt is, hogy ha sikerült tudományosan is igazolni a jelenséget, akkor ismét történelem születik, ugyanis korábban soha nem sikerült hasonlót rögzíteni teljes holdfogyatkozás idején. 

 

hirdetes

Szakértők elmondása szerint a becsapódó meteorit eléggé kicsi, mérete egy focilabdáéval vetekszik mindössze, ez viszont kiválóan rávilágít arra, hogy az űrben lévő apró dolgok is képesek nagyon erőteljes hatást kiváltani, ha hatalmas sebességgel ütköznek valamivel.  

 

A tudósok most azon fáradoznak, hogy minden részletet feltárjanak, nagy álmuk az is, hogy fotót készítenek a Holdban keletkezett kráterről, amit a meteor okozott. Reméljük, hogy sikerrel járnak, mi szurkolunk nekik! Most pedig jöjjön a videó, amiben tisztán lehet látni, hogyan csapódott be a Holdba a meteorit: 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Európa Külföld

Szótár

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye Magyarország északnyugati részén található. Északról a Duna illetve... Tovább

Pécs

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb városa, a Mecsek központja. Lakosainak száma 144 675... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes