Többször járt nálunk a pop királya

hirdetes

Michael Jackson magyar vonatkozásban

Pi

Michael Jackson kettős megítélésű személy volt: az életmódja miatt életében és halál után is meghurcolták, azonban a pop zene mint műfaj az ő tevékenysége miatt vált megkerülhetetlen tényezővé a 80-as évek végén, 90-es évek elején.

A pop királya nálunk

Michael Jackson 51 évet élt, ez idő alatt tucatnyi világsláger adott a világnak, amiért cserébe 13 Grammy-díjat zsebelt be. Kevesebbet beszéltek róla, de tény: az üzlethez is volt érzéke- egy jó ideig igen jól lavírozott a pénzügyi világban is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az Elvis hagyaték jelentős részét képező zenei jogokat megvásárolta, így a Rock and Roll királyának zenei hagyatéka az ő zsebébe került.
A Jackson család hetedik gyermekeként jött a világra. A család minden tagjának ereiben csörgedezett a „zenei vér”. A legkisebb gyerek születése után apuka menedzselésének hatására már színpadon állt a Jackson 5, mely Michael 1971-es kiválásáig szintén meghatározó szerepet játszott a világ zenei kultúrájában.

hirdetes

A 90-es évekre gyakorlatilag teljesen kiforrott zeneileg és látni lehetett azt is, hogy a sikereket ekkorra maga mögött tudta.  Híres volt adományozó életmódjáról is. 39 segélyszervezetet támogatott, melyeknek 300 millió dollárt adományozott.

Az örömbe-ahogy az lenni szokott- azonban üröm is került. 1993-ban gyermekzaklatással vádolták meg, de a nyomozást bizonyítékok hiányában lezárták. Azonban a becsületén esett csorbát már soha nem tudta kiköszörülni.
hirdetes
A pop sztársággal járó életmódja is komoly nyomokat hagyott Jackson életében, hiszen az 1990-es évek elejétől egészségi problémákkal küzdött.
A baj nem járt azonban egyedül: zaklatás, egészségromlás, pénzügyi nehézségek-ez volt a színpadok királyának utolsó néhány éve.
Halála, akár csak a berobbanása-váratlan volt.
Pénzügyi nehézségeinek enyhítése miatt éppen Las Vegas-i koncertekre készült, amikor máig tisztázatlan okok miatt elhunyt. A pop királyával a pop is meghalt.

A következő oldalon bemutatjuk magyarországi látogatásait.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonboglári Gömbkilátó

Balatonboglári Gömbkilátó: A Gömbkilátó Balatonboglár jelképe. A körülbelül 60 méter... Tovább

Kiss Ernő

Kiss Ernő: Eleméri és ittebei Kiss Ernő honvéd altábornagy, az aradi vértanúk egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró