notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Műanyag palackokból épít otthonokat egy kanadai vállalkozó

Példamutató történet – A falu összes épületét műanyag palackokból építette fel!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Igazán példamutató, amit egy kanadai vállalkozó csinál – Műanyag palackokból kezdett el házakat építeni, ma már ott tart, hogy szinte minden egyes épület a faluban műanyag palackok segítségével épült meg. Ismerkedj meg közelebbről ezzel a nem mindennapi történettel! 

Műanyag palackokból építi a házakat

Földünk különleges hely – megannyi természetes és ember alkotta csoda otthona ez, amelyek már hosszú évezredek óta otthonunknak nevezhetünk. Sajnos azonban az elmúlt durván száz évben egyáltalán nem úgy bántunk bolygónkkal, mint ahogyan azt illene – a környezetszennyezés globális méreteket öltött, és nemzetközi összefogásra lesz szükség ahhoz, hogy megállítsuk azt a folyamatot, amely előbb vagy utóbb világunk végét okozhatja majd.

 

Sokan igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy visszavegyenek a környezetre káros szokásaikból, míg mások aktívan igyekeznek tisztábbá tenni környezetüket, vagy éppen kreatívan felhasználni az egyébként szeméttelepre ítélt hulladékokat.

hirdetes

 

Ezt az utóbbi csoportot erősíti Robert Bezeau, egy kanadai vállalkozó, aki egy szép napon megunta, hogy mindenütt szétdobált műanyag palackokkal találkozik, és elkezdett azon töprengeni, hogy vajon hogyan hasznosíthatná fel őket. A férfi Panamába, Bocas del Toro provinciába költözött, ahol hozzáfogott a Műanyag Palack Falu (Plastic Bottle Village) megépítéséhez. A falvacska elsődleges célja az volt, hogy csökkentse a szeméttelepekre kerülő műanyag palackok mennyiségét, és új célt adjon ezeknek, méghozzá építőanyagokként. 

hirdetes

 

Robert a következő üzenetet publikálta projektjéről: „Azt szeretném, hogy a világ észrevegye, hogy a műanyag palackokat sokféle egyéb módon is felhasználhatjuk, úgymint: otthonok szigetelésére, gyors átmeneti menedékhelyek felhúzására katasztrófák után, épületeknek állatfarmokon, úszómedencék építéséhez, víztározók építéséhez, szennyvíztározókhoz, mezőgazdasági vízutaknak (vízelvezetéshez), kereskedelmi raktárépületek építéséhez, istállókhoz, utakhoz.”

Habár építkezés közben nem valami mutatósak, a kész épületek valójában gyönyörű házikók, amikben sokan éldegélnének szívesen. A következő oldalon még több érdekességet tudhatsz meg, érdemes lapozni egyet!

Forrás: Képek forrása: BoredPanda

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
275 986
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 597 551
Közösség
hirdetes

Szótár

A matyó népművészet

A matyó népművészet: hungarikumnak számít. A matyó népművészet a 19. Század végén... Tovább

Lúdas Matyi

A Lúdas Matyi 1977-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely Fazekas Mihály azonos című költeménye... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek