Műanyag palackokból épít otthonokat egy kanadai vállalkozó

Példamutató történet – A falu összes épületét műanyag palackokból építette fel!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Műanyag palackokból építi a házakat

Azonban a kezdeményezés nem csupán az otthonépítésre összpontosítja erőforrásait – elsődleges céljuk felhívni a figyelmet bolygónk kegyetlen kihasználására, és arra, hogy mennyire fontos visszavenni a műanyag hulladékok termeléséből. A projekt webhelyén egy érdekes elemzést is láthatunk a világ műanyaghasználatának történetéről – többek között megtudhatjuk, hogy mely történelmi események járultak hozzá a legnagyobb mértékben ahhoz a problémához, ami ma a Földet fenyegeti. 

 

„1978-ban a Coca Cola bemutatta a világ első 2 literes PET-palackját. Akkoriban mindannyian azt hittük, hogy ez fantasztikus – hogy ez a legnagyobb találmány. Le lehetett ejteni a palackokat, többször is újra ki lehetett nyitni őket, tökéletesek voltak piknikdobozokba, stb. Amire azonban nem gondoltunk, hogy a palackozók ezzel visszaküldhető, szállítmányköteles üvegpalackokról nem visszaküldhető, nem szállítmányköteles műanyag palackokra váltottak. A palackozók ezzel az emberek kezébe helyezték át az újrahasznosítás felelősségét. Nem kellett többé felvenniük az üres palackokat, és visszavinni őket a gyárba. Csak egyszer kellett kiszállítani őket, hú, mennyit lehetett spórolni ezzel, és mennyit kereshettek.”

hirdetes

 

A webhelyükön továbbá láthatunk néhány előtte-utána képeket az épületekről. A szigeten igazából bárki vehet magának egy telket, amire aztán felhízhat egy épületet. A webhely szerint egy telek nagyjából 19 ezer dollárba (durván 5,5 millió forintba) kerül, és aki ezt kicsengeti, annak az építészek készséggel húznak fel egy palackházat. A faluban egy ház nagyjából 14 ezer műanyag palackból készül el.

hirdetes

 

„Abban fogunk élni, amit elfogyasztottunk, és eldobtunk, és újra felhasználjuk ezeket az anyagokat modern, stílusos, minőségi építésű otthonok felépítéséhez. A házak a földrengéseknek is ellenállnak, és nagyon hűvös hőmérsékletűek, szóval még légkondíciónálásra sincs szükség. Ez segít energiát megtakarítani a Faluban, ami egy napenergia-barát közösség.”

 

Forrás: Képek forrása: BoredPanda

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
313 084
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 481 822
Közösség
hirdetes

Szótár

Bükki gejzírek

Bükki gejzírek: Három gejzírt különböztetünk meg: Fekete-leni-, Imókő, Vöröskő... Tovább

Céges karácsonyi buli helyszín

Egy céges karácsonyi buli esetében kifejezetten fontos, hogy jó helyszínt találjunk, hiszen a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek