A nagyiéknál töltött idő

Szívmelengető képek, amit eszünkbe juttatják, milyen volt a nagyinál töltött idő!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindig is szerettünk a nagymamánál és a nagypapánál lenni, olyan hangulat volt ott, mint sehol máshol. Ma már sajnos nem lehetek ott, mert már nem élnek, de visszaemlékezni nagyon-nagyon jó!

Ilyen volt a nagyiéknál töltött idő

Nagyszüleink napjai mindig ugyanúgy teltek, reggel korán felkeltek, amíg dolgoztak, elmentek a munkába, majd hazaérve elkészítették a vacsorát, és leültek a tv elé. A hétvégék mindig ugyanolyan voltak, akkoriban még a menü is szinte mindig ugyanaz volt: húsleves, rántott hús valamilyen körettel. 

 

A rántott hús váltakozott néha, de a húsleves mindig volt. Mi általában hétvégén voltunk ott, szeretett nagymamám igazodott a késői kelésünkhöz, mi akkoriban még képesek voltunk 10 óráig is aludni. A reggeli után viszont már jött is az ebéd, mivel náluk az volt a szokás, hogy már délben meg volt terítve az asztal. 

hirdetes

 

A kertben mindig zöldségek, gyümölcsök és meseszép virágok vártak minket, mind a ketten művelték a földet, nagyon szerették a szép növényeket nézegetni, gondozni. 

 

Amikor még nagyon kicsi voltam, akkor az udvar tele volt állatokkal, kacsákkal, libákkal, tyúkokkal, disznókkal és természetesen kutyákkal, macskákkal. Nagyon szerették az állatokat, de amikor már elkezdtek öregedni, nem bírták a sok munkát, amit az állatok jelentettek. Galériába gyűjtöttem pár szuper fotót, ami biztosan szép emlékeket ébresztenek benned is: 

Még emlékszek tisztán arra, hogy örültek, amikor volt valamilyen ünnep, vagy disznóvágás, ugyanis napjaik ugyanabban a ritmusban teltek, ezek az események viszont hoztak egy kis változatosságot az életükbe. Karácsonykor nagy volt a sütés-főzés, készült a székelykáposzta, a halászlé, az isteni bejglik, a mákos guba, és a kalács. A disznóvágásokon az egész család részt vett, mindenki kivette a részét a munkából, töltöttük a kolbászt, a hurkát, imádtuk! Az ölési részt mondjuk nem szerettük, szerencsére nekünk nem volt kötelező végignézni. Remélem, hogy neked is szép emlékeid vannak ezekről az időkről, és jó volt elolvasni írásomat! 

hirdetes

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság Retró

Szótár

Villanymotor

Villanymotor: A villanymotor olyan villamos gép, amely az elektromágneses indukció elvén az... Tovább

Magyar pálos rend

Magyar pálos rend: hungarikumnak nevezhetjük ezt a rendet is. A pálos rend közel 800 éve tölt... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 5.0