Bréking – Hatalmas robbanás Ukrajnában, a légteret is lezárták!

Bréking – Hatalmas robbanás Ukrajnában, a légteret is lezárták!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hatalmas robbanás rázta meg Ukrajnát, több mint tízezer embert kellett evakuálnia a hatóságoknak, még a légteret is le kellett zárni! 

Bréking – Hatalmas robbanás Ukrajnában, a légteret is lezárták!

Ukrajna északi részén, Csernihiv területén robbant fel egy lőszerraktár, melynek következtében a környező településekről ki kellett menekíteni az ott élőket. Ukrán sajtóinformációk szerint a közelben lévő házak ablakai betörtek a robbanás következtében, a lőszerraktár területén pedig hatalmas tűz tombol. Icsnyában természetesen pánik tört ki, volt, aki gyalog menekült el a városból.

 

A hatóságok még időben elkezdték a környéken lakók kimenekítését, buszokat rendeltek a helyszínre, körülbelül 2-3 óra alatt 3-5 kilométeres körzetből több mint 10 000 embert evakuáltak. A lőszerraktár 16 kilométeres körzetéből, 30 településről közel 20 000 embert költöztetnek el ideiglenesen.

hirdetes

 

A robbanás után le kellett zárni az utakat és a légteret is, Csernihiv területén korlátozó intézkedéseket rendeltek el, így annak határvidékén is, amely Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos. Az esetről készült videókat itt nézhetitek meg:

Az első robbanások helyi idő szerint fél négy tájban történtek, szemtanúk azt mondták, hogy a környékbeli házak ablakai betörtek, a csillárok kilengtek a robbanás következtében. A lőszerraktárban hatalmas tűz ütött ki, a láng-, és füstoszlopokat több kilométerről is látni lehetett.

 

A raktárak összesen 682 hektáron terülnek el, a műszaki kiszolgáló létesítményekkel együtt, ezen a területen pedig 88 000 tonna különféle lőszert tárolnak, lőfegyvertől egészen a rakétákig. A hatóságok nyomozást indítottak szolgálati személy súlyos következményekkel járó gondatlansága címen, ezért akár hét év szabadságvesztés is kiróható. 

hirdetes

 

A találgatások természetesen mindenkitől jönnek, van olyan, aki szerint Oroszország központi utasításra elkezdte megsemmisíteni Ukrajna lőszertartalékait. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. Körülbelül 50-60 ember fordult orvoshoz füstmérgezés gyanújával, egyelőre ennél súlyosabb esetről nincs információ.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
295 482
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 464 220
Közösség
hirdetes

Szótár

Gresham Palota

A Gresham-palota a magyar szecessziós építészet kiemelkedő épülete, manapság az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.7

Európa Külföld