notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tévés vetélkedők a múltból

hirdetes

10 utánozhatatlan tévés vetélkedő, amit sose feledünk!

Sz.F.

Mi ezeken a televíziós játékokon nőttünk fel, és biztos vagyok abban, hogy soha nem fogjuk elfelejteni egyiket sem! Mindet imádtam, nem tudnék egyet választani közülük…Neked melyik volt a kedvenced? 

Régi tévés vetélkedők

Neked melyik volt a kedvenc tévés vetélkedőd?

Játék határok nélkül

A legnagyobb kedvencem, más kiskoromban is képes volt odaszögezni a televízió képernyője elé! Magyarországon 1993 és 1999 között futott a játék, ami színesebbnél színesebb, összetett feladatokat állított a résztvevő országok csapatai elé. Összehangolt csapatmunka, tervezés, józan gondolkodás, ez volt szüksége a sikerhez. A legjobb az volt benne, hogy mindig lehetett szurkolni magyar csapatnak! A műsorvezető Gundel Takács Gábor volt, a háziasszonya pedig Geszler Dorottya. 

Van benne valami

1976-ban jelent meg a televízióban Vágó István vezetésével a Van benne valami címre keresztelt tévés barkochba. Biztosan mindenki emlékszik még erre a műsorra, a Centrum Áruház jobbnál jobb termékeit lehetett megnyerni, a címzenét Dolly énekelte, Gálvölgyi paródíája pedig hozzájárult ahhoz, hogy sose felejtsük el! 

Szerencsekerék

Ez volt az egyik első vetélkedő, ami nem saját fejlesztésű volt, 1993-ban a magyar televízió vásárolta meg a licencjogát, ami 1997-ben került át a TV2-höz. Ez volt az a műsor is, ahol megismerhette ország-világ Klausmann Viktort, illetve Prokopp Dórát, aki betűforgatóként tevékenykedett. Én sose fogom elfelejteni a megnyerhető ajándékokhoz tartozó reklámszövegeket sem! 

hirdetes

Álljunk meg egy szóra!

hirdetes

Grétsy László nyelvész és Vágó István tanított minket a televízió képernyői előtt ülve a magyar nyelv helyes használatára. A műsorban különböző szavakat, kifejezéseket mutattak be, ezek használatát tudhattuk meg, illetve az eredetükre is fény derült. Az Álljunk meg egy szóra 1987-ben indult útjára, és 1997-ig volt képernyőn, sajnos…Még ma is nagy szükség lenne rá!

Mindent vagy semmit

Ismét egy Vágó István által fémjelzett klasszikus, ami 1997-ben jelent meg a TV2-n. A játéknak elég nagy tétje volt, ugyanis a fődíj egy autó volt, de a műsor más miatt is emlékezetes marad. Nagyjából ez volt az első vetélkedő, ahol megjelent a műsorvezető segédje, aki mindig a szép nő szerepet kapta. A Mindent vagy semmit című közönség kedvenc műsorban 800 adáson keresztül alakította ezt az alakot Brunner Márta. 

Kapcsoltam

Szerintem az egyik legismertebb televíziós betelefonálós játék volt. Rózsa György vezetésével jelent meg a képernyőn, és biztos állíthatom, hogy a mai nap sem tudnak jobb műsort készíteni ebben a kategóriában. Az volt a jó benne, hogy a feladványokon volt a hangsúly, nem úgy mint ma…Rózsa György pedig szenzációsan látta el a feladatát, sokszor maradt csöndben, mi pedig izgulva vártunk arra, hogy a vonal másik végén található ember megtalálja a helyes választ. A Kapcsoltam egyébként Vitray Tamással indult útjára, még 1980-ban, de az első adások után Rózsa György ült a helyére, aki kilenc éven keresztül vezette a műsort. 

Kérdezz, felelek!

Vágó István mellett volt egy másik nagy személyiség is, ő pedig Egri János volt. A Kérdezz, felelek volt az utolsó műsor, amiben láthattuk. Érdekesség, hogy az általa vezetett műsorok mindegyike, így a Kérdezz, felelek is Egri János személyes fejlesztései voltak, nem megvásárolt licenc alapján készültek, mint a legtöbb vetélkedő. A Kérdezz, felelek a tudásról szólt, de azért itt is volt egy szép nő, akit Gál Noéminak hívtak! Ismerős a név, ugye? Nem véletlen, ő az, aki közli a meteorológiai híreket!  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
85 170
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 009 203

Szótár

Aranycsapat

Aranycsapat: a magyar labdarúgás elsőszámú csapatának szokás nevezni az Aranycsapatot,... Tovább

Eladó lakás Balatonon

Eladó lakás Balatonon? Ha nyaraló, vagy bármilyen ingatlan megvásárlása, az abba való... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Retró