notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tévés vetélkedők a múltból

hirdetes

10 utánozhatatlan tévés vetélkedő, amit sose feledünk!

Sz.F.

Mi ezeken a televíziós játékokon nőttünk fel, és biztos vagyok abban, hogy soha nem fogjuk elfelejteni egyiket sem! Mindet imádtam, nem tudnék egyet választani közülük…Neked melyik volt a kedvenced? 

Régi tévés vetélkedők

Neked melyik volt a kedvenc tévés vetélkedőd?

Játék határok nélkül

A legnagyobb kedvencem, más kiskoromban is képes volt odaszögezni a televízió képernyője elé! Magyarországon 1993 és 1999 között futott a játék, ami színesebbnél színesebb, összetett feladatokat állított a résztvevő országok csapatai elé. Összehangolt csapatmunka, tervezés, józan gondolkodás, ez volt szüksége a sikerhez. A legjobb az volt benne, hogy mindig lehetett szurkolni magyar csapatnak! A műsorvezető Gundel Takács Gábor volt, a háziasszonya pedig Geszler Dorottya. 

 

Van benne valami

1976-ban jelent meg a televízióban Vágó István vezetésével a Van benne valami címre keresztelt tévés barkochba. Biztosan mindenki emlékszik még erre a műsorra, a Centrum Áruház jobbnál jobb termékeit lehetett megnyerni, a címzenét Dolly énekelte, Gálvölgyi paródíája pedig hozzájárult ahhoz, hogy sose felejtsük el! 

 

Szerencsekerék

Ez volt az egyik első vetélkedő, ami nem saját fejlesztésű volt, 1993-ban a magyar televízió vásárolta meg a licencjogát, ami 1997-ben került át a TV2-höz. Ez volt az a műsor is, ahol megismerhette ország-világ Klausmann Viktort, illetve Prokopp Dórát, aki betűforgatóként tevékenykedett. Én sose fogom elfelejteni a megnyerhető ajándékokhoz tartozó reklámszövegeket sem! 

hirdetes

 

Álljunk meg egy szóra!

Grétsy László nyelvész és Vágó István tanított minket a televízió képernyői előtt ülve a magyar nyelv helyes használatára. A műsorban különböző szavakat, kifejezéseket mutattak be, ezek használatát tudhattuk meg, illetve az eredetükre is fény derült. Az Álljunk meg egy szóra 1987-ben indult útjára, és 1997-ig volt képernyőn, sajnos…Még ma is nagy szükség lenne rá!

 

hirdetes

Mindent vagy semmit

Ismét egy Vágó István által fémjelzett klasszikus, ami 1997-ben jelent meg a TV2-n. A játéknak elég nagy tétje volt, ugyanis a fődíj egy autó volt, de a műsor más miatt is emlékezetes marad. Nagyjából ez volt az első vetélkedő, ahol megjelent a műsorvezető segédje, aki mindig a szép nő szerepet kapta. A Mindent vagy semmit című közönség kedvenc műsorban 800 adáson keresztül alakította ezt az alakot Brunner Márta. 

 

Kapcsoltam

Szerintem az egyik legismertebb televíziós betelefonálós játék volt. Rózsa György vezetésével jelent meg a képernyőn, és biztos állíthatom, hogy a mai nap sem tudnak jobb műsort készíteni ebben a kategóriában. Az volt a jó benne, hogy a feladványokon volt a hangsúly, nem úgy mint ma…Rózsa György pedig szenzációsan látta el a feladatát, sokszor maradt csöndben, mi pedig izgulva vártunk arra, hogy a vonal másik végén található ember megtalálja a helyes választ. A Kapcsoltam egyébként Vitray Tamással indult útjára, még 1980-ban, de az első adások után Rózsa György ült a helyére, aki kilenc éven keresztül vezette a műsort. 

 

Kérdezz, felelek!

Vágó István mellett volt egy másik nagy személyiség is, ő pedig Egri János volt. A Kérdezz, felelek volt az utolsó műsor, amiben láthattuk. Érdekesség, hogy az általa vezetett műsorok mindegyike, így a Kérdezz, felelek is Egri János személyes fejlesztései voltak, nem megvásárolt licenc alapján készültek, mint a legtöbb vetélkedő. A Kérdezz, felelek a tudásról szólt, de azért itt is volt egy szép nő, akit Gál Noéminak hívtak! Ismerős a név, ugye? Nem véletlen, ő az, aki közli a meteorológiai híreket! 

 

Íme, egy videó, amiben még több vetélkedőt találhatsz meg:

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
81 643
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 104 935
Közösség

Szótár

Buda

Budapest városrésze, mely inkább gyűjtőfogalomnak tekinthető.A közhiedelem szerint ez a... Tovább

Esztergomi Bazilika

 Az egyik legszebb magyar templomról van szó személyében. Az Esztergomi bazilika, teljes... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Magyar Magyarország Retró