notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tíz éve hunyt el Michael Jackson

hirdetes

A csillogástól a gyermekmolesztálási botrányig – tíz éve hunyt el a pop királya

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Michael Jackson

Adományozás és botrányok

 

Jackson több mint 300 millió dollárt gyűjtött és adományozott Heal the World Foundation nevű alapítványának és 39 segélyszervezetet támogatott. Személyes élete azonban – beleértve változó megjelenését és viselkedését – jelentős problémákat és vitákat váltott ki, amelyek rombolták a közönségben róla kialakult pozitív képet.

Az énekes az 1990-es évek elejétől egészségi problémákkal küzdött, majd az évtized végétől ellentmondó pénzügyi jelentései is problémát okoztak életében. Michael kétszer nősült meg, és három gyermeke született.

Sokan hiszik, hogy Michael Jackson bőre plasztikai műtét miatt fehéredett ki, azonban a valóság, hogy egy betegség miatt foltokban egyre világosabbá vált, amit először sminkkel próbált elfedni, idővel kesztyűben és arcát eltakarva mutatkozott. Később plasztikai műtétek sorozatának vetette alá magát.

hirdetes

 

Leszállóág

 

Pályafutását botrányok sorozata árnyékolta be, népszerűsége és szakmai sikerei ellenére egyre vitatottabb személyiségnek számított.1991-ben egy tizenegy éves fiú családja molesztálással vádolta meg, az ügy peren  kívüli megegyezéssel zárult.

Sokak vélik úgy, hogy megtépázott hírnevének helyreállítása érdekében kötött nem sokkal később házasságot Elvis Presley lányával, Lisa Marie Presleyvel, majd válásuk után egy Debbie Rowe nevű ápolónőt vett el, akitől két gyermeke született, de két évvel később tőle is elvált. 2002-ben mesterséges megtermékenyítéssel egy harmadik gyermeke is született, akinek anyjáról semmit sem tudni.

hirdetes

2005-ben újabb gyermekmolesztálási per indult ellene, de minden vádpontban felmentették. Akkoriban már úszott az adósságokban, problémáira gyógyszerekkel próbált megoldást találni, a rabjuk lett.

2009 tavaszán jelentette be, hogy tizenkét év után újra turnéra indul, de erre már nem kerülhetett sor. Az énekest 2009. június 25-én holtan találták Los Angeles-i otthonában, halálát altató-túladagolás okozta. Orvosát gondatlanságból elkövetett nem szándékos emberölés vádjával a maximálisan kiszabható börtönbüntetésre ítélték. A halálhír sokkolta a közvéleményt, a temetést egymilliárdnál többen nézték a televízióban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
59 760
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 499 550
Közösség

Szótár

A magyarság származástudata

A magyarság származástudata: A sumér, szkíta és a hun származástudatunkat a Csodaszarvas... Tovább

Gyarmati Dezső

Gyarmati Dezső: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Gyarmati Dezső a Nemzet Sportolója... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.7

Hírek