Vadas recept mindenkinek

Magyarok nagy kedvence - Így készül a tökéletes vadas! (Sok szafttal, zsemlegombóccal)

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A magyarok egyik legnagyobb kedvencét mutatom most be nektek, ami nem más, mint a vadas. Remélem, hogy ti is szeretitek, fogadjátok szeretettel ezt a szuper receptet! 

Vadas készítése, vadas recept mindenkinek

Szereted a vadast?

Hozzávalók

1 kg nyúl- vagy marhaszínhús, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg zsír,, 40 dkg vegyes zöldség, 10 dkg hagyma. 1 dkg babérlevél, bors, mustár, 1 db citrom, 4 dkg liszt. 1 pohár tejföl, ecet.

 

Elkészítés

A megtisztított, karikára vágott zöldséget, hagymát. fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhán főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük. 2-3 napig hideg helyen tartjuk. Ekkor a húst kiemeljük, szalonnával megtűzdeljük. A pácban levő zöldséget a léből kiszűrjük, egy megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráhelyezzük a húst és forró zsírral leöntjük. Egy-egy kevés páclé aláöntögetésével puhára pároljuk. A húst kiemelve forró sütőben hirtelen átpirítjuk, liszttel leszórjuk és csontlével vagy vízzel felengedve, mártássűrűségűre forraljuk. Átszűrjük, mustárral, citrommal, cukorral ízesítjük és megtejfölözzük. Köretnek pedig készítsünk zsemlegombócot! 

hirdetes

 

Hozzávalók (12 darabhoz) 

6 db egynapos zsemle, 35 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 2 tojás, 10 dkg zsír, késhegynyi törött bors.

hirdetes

 

Elkészítés

A szikkadt zsemlék felét egy cm-es kockákra vágjuk és langyos sütőben egész világosra pirítjuk. A lisztet tálba tesszük, megsózzuk. A tojásokat 3/4 l vízzel jól elkeverjük, lassanként állandó keveréssel a liszthez öntjük, jól eldolgozzuk. A megpirított zsemlekockákat kihűtjük. A zsírt megolvasztjuk, belekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet, mérsékelt tűzön kevergetjük, amíg a zsír zöldesre színeződik.

 

Ekkor a zsemlekockákkal együtt a tojásos keverékhez adjuk és jól eldolgozzuk. 30-40 percig lefedve pihentetjük, időnként átkevergetjük. Amíg a megpirított zsemlekocka duzzad, beáztatjuk a zsemlék másik felét és megáztatás után nagyon jól kinyomjuk, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a zsemlegombóc többi anyagához; kissé megborsozzuk, jól eldolgozzuk. Vízbe mártott kis tejmerőkanállal lisztezett deszkára kirakjuk a gombócokat. Vizes kézzel szép simára, gömbölyűre eldolgozzuk. Nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, egyszerre belehelyezzük a gombócokat, és felforralás után lassan, 10-16 percig főzzük, a gombócok nagysága szerint. Megfőzés után azonnal fogyasztjuk. Vadas mártáshoz, savanyú tüdőhöz illik.

 

Forrás: Ketkes.com

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
391 871
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 079 897
Közösség
hirdetes

Szótár

Vízparti lakás

Egy vízparti lakás örök befektetés, különösen akkor, ha az a Balaton partján fekszik.... Tovább

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.9

Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország