notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Eléggé hihetetlen, de így nézett ki valójában Conchita Wurst!

Eléggé hihetetlen, de így nézett ki valójában Conchita Wurst!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Conchita Wurst az Eurovíziós Dalfesztivál történetének egyik legmeghökkentőbb egyénisége volt, nála megosztóbb személyiség nem igazán létezett korábban. Azt azonban nem sokan tudják, ki is ő valójában, és hogy nézett ki régen! 

Eléggé hihetetlen, de így nézett ki valójában Conchita Wurst!

(Fotó forrása: Wikipédia)

 

Szerinted jobban nézett ki régebben Conchita Wurst?

 

Az énekes(nő?) hangjával is felhívta magára a közönség figyelmét, de a különös megjelenésével vált népszerűvé, és megosztóvá. Rengeteg vitát váltott ki az emberek között, sokan mondták azt, hogy semmi keresnivalója nincsen egy szakállas nőnek tűnő férfinak az Eurovíziós Dalfesztiválon, mivel nagyon sok gyerek is nézi ezt a műsort, és nem biztos, hogy rájuk ez a látvány jó hatást gyakorol. Sokan viszont megvédték Conchitát, és elfogadták, szerették őt. Mi nem szeretnénk állást foglalni, döntse el mindenki maga, hogy szeretné-e őt nézni/hallgatni, vagy sem. 

 

Conchita Wurst a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon lépett fel egy hosszú, aranysárga ruhában, Ausztria képviseletében. Ezen a megmérettetésen pedig olyan kimagasló sikert ért el, amire soha nem gondolt volna a világ, ugyanis megnyerte a rangos fesztivált. A dán fővárosban, Koppenhágában versenydalával, a Rise Like a Phoenix-szel indult, és nem talált legyőzőre. Ez a győzelem pedig még jobban megosztotta a közönséget, mint maga Conchita Wurst.

 

A legtöbben nem is akarták elhinni, hogy lehetett ő a legjobb, páran pedig azonnal azt mondták, hogy az egész Eurovíziós Dalfesztivál meg volt bundázva, és már az elején tudták, hogy ki lesz a győztes. A tényen viszont ez mit sem változtat, az osztrák színekben fellépő énekes(nő?) győzött! De hogy ki is ő valójában, hogyan nézett ki, mielőtt nővé vált? Ezekre a kérdésekre eddig kevesen tudták a választ! Éppen ezért lapozzatok a következő oldalra, ahol sok-sok információ mellett pár régi képet is találhattok! 

 

Eléggé hihetetlen, de így nézett ki valójában Conchita Wurst!

(Fotó forrása: Wikipédia)

 

Thomas Neuwirth művésznevén Conchita Wurst (Gmunden, 1988. november 6.) osztrák  énekes. Ő képviselte Ausztriát a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, a dán fővárosban, Koppenhágában és versenydalával, a Rise Like a Phoenix-szel megnyerte a dalfesztivált.

hirdetes

 

Zenei karriere

 

2006–07: Starmania és a Jetzt Anders!

2006-ban Thomas Neuwirth részt vett egy osztrák televíziós tehetségkutatóban, a Starmania-ban, ahol a 2. helyen végzett. Egy évvel később egy fiúbanda, a Jetzt Anders! tagja lett, de ez hamar feloszlott. Az együttes egyik tagja volt a magyar származású Johnny K. Palmer is, akivel egy ideig együtt is laktak a közös munka megkönnyítése érdekében.

 

hirdetes

2011–12: Die Große Chance és a 2012-es Österreich rockt den Songcontest Conchita Wurst néven 2011-től kezdett szerepelni. A Conchita becézett alakja a Concepción spanyol női névnek, eredeti jelentése magyarul: fogantatás, és Szűz Mária egyik mellékneve, amit kubai barátnője adott neki és az osztrák ist mir Wurst (magyarul: tökmindegy) kifejezésből jött a Wurst, bár a szó magyarra fordítva kolbászt jelent. Az énekes azt nyilatkozta, hogy azért választotta végül ezt a nevet, mert szerinte mindegy, hogy valaki honnét jön, és hogyan néz ki.

 

 

Conchita Wurstként legelőször 2011-ben az osztrák televízió, az ORF Die Große Chance című tehetségkutató műsorában mutatkozott be. 2012-ben a That's What I Am című dalával elindult a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál osztrák nemzeti döntőjén, az Österreich rockt den Songcontesten, ahol a második helyet szerezte meg.

 

Eléggé hihetetlen, de így nézett ki valójában Conchita Wurst!

(Fotó forrása: Wikipédia)

 

2013–14: 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál

2013. szeptember 10-én bejelentették, hogy ő fogja képviseli Ausztriát a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. A szereplésre az osztrák műsorsugárzó, az ORF kérte fel. Versenydala a Magyar Rádió 22-es stúdiójában, a Budapest Art Orchestra közreműködésével készült el. A Rise Like a Phoenixet március 18-án mutatták be. Élőben először március 22-én a Dancing Stars című műsorban adta elő. 2014. május 8-án, a dalfesztivál második elődöntőjében hatodikként lépett fel, ahol 169 ponttal első helyen jutott tovább a döntőbe.

 

A 2014. május 10-én rendezett döntőben tizenegyedikként állt a színpadra, a görög Freaky Fortune és RiskyKidd után, a német Elaiza együttes előtt. A szavazás során 290 pontot gyűjtött össze, tizenhárom országtól a maximális tizenkettőt begyűjtve. A magyar szakmai zsűri és szavazó közönség tíz ponttal jutalmazta a dalfesztivál döntőjében. A verseny történetében a negyedik legmagasabb pontszámmal tudott győzni. Győzelme után az osztrák köztársasági elnök, Heinz Fischer közleményben, valamint több világsztár, mint például Elton John, Lady Gaga vagy éppen Cher pedig a közösségi portálokon gratulált neki. Hazaérkezésekor a bécsi repülőtéren több ezres tömeg fogadta a győztest.

 

 

2014. május 18-án egy szabadtéri koncertet szerveztek a tiszteletére, Bécs belvárosában, a Ballhausplatzon. A koncertet több mint tizenkétezer néző látta a helyszínen, valamint az osztrák televízió kettes csatornája (ORF 2) élőben közvetítette az eseményt. 2014. december 19-én bejelentették, hogy Conchita Wurst lesz az úgynevezett Green Room műsorvezetője a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. 2015. március 31-én Conchita Wurst is fellépett az Eurovíziós Dalfesztivál 60. évfordulójára rendezett Az Eurovíziós Dalfesztivál legnagyobb slágerei című gálaműsor felvételén, Londonban.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
584 568
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 127 123
Közösség
hirdetes

Szótár

Csíkszereda

Csíkszereda város Hargita megyében, Erdély egyik legnagyobb települése. . Régen  ez... Tovább

Bihari-sík

Bihari-sík: A Bihari-sík Tájvédelmi Körzetben csodás kis világokra bukkanhatunk:... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek