Elkezdődött az Országos Étterem Hét őszi programja

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között - közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel. Szerintünk ez egy remek lehetőség ahhoz, hogy különleges éttermeket próbálhassunk ki viszonylag megfizethető áron. Legalább egy évben egyszer, ilyenkor, menjetek el ti is étterembe!

 Különleges ételeket kóstolhatunk az Őszi Országos Étterem Héten

Az idei őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, több mint 150 étterem között található indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol konyha is. Az alkalomra komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is szerepelnek, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak éhesen - olvasható a szervezők közleményében. Szerintem ez remek lehetőség a valamilyen intoleranciával szenvedőknek is, akik csak nehezen találnak megfelelő éttermeket, valamint nehezen gazdálkodják ki ezek árait. Én gluténérzékenyként nagyon örültem, hogy találtam nagyon izgalmas menüvel készülő gluténmnetes éttermet, ami most ráadásul nagyon megfizethető most. Ha ízlenek az ételeke, amiket most kipróbálok, máskor is megyek. 

hirdetes
   

A legjobb éttermek is részt vesznek az országos étterem Héten

A tájékoztató szerint a vendéglátóhelyek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket ajánlanak: idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt. A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet előzetesen bejelentkezni. Mint a közleményben kiemelik, a programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin ajánlással rendelkezik.

hirdetes
   

Országos Étterem Hét : egy új ízélmény

A fogások megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, prémium kecskesajt, nyúl, őz, szarvas, vaddisznó, bivaly vagy muflon. A kínálatban megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is. Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermeket. Az eseményre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek

Szótár

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Baja

Baja: Baja város Magyarország déli részén, a Duna bal partján. Nem egészen 40 000 ember... Tovább

Tovább a lexikonra