4 egyszerű spagetti alternatíva, ha valami újdonságra vágynál

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A spagettit nem kell bemutatni senkinek, ezt az igazi klasszikust szinte mindenki kedveli! Sokféleképpen lehet elkészíteni, viszont most először ennek az egyébként olasz ételnek a legegyszerűbb, szinte elronthatatlan változatát szeretném Nektek megmutatni, amit már mi is rengetegszer elkészítettünk, illetve hoztam mellette 4 isteni alternatívát, amennyiben újdonságra vágynátok.

A legegyszerűbb bolognai spagetti


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg darált hús
-    1 csomag bolognai mártás alappor
-    5 evőkanál olaj
-    sajt 
-    spagetti tészta


Elkészítéséhez először pirítsd meg a darált húst egy kis olajon, addig amíg fehéres nem lesz. Add hozzá az alapport, hígítsd 2 dl vízzel, majd keverd össze jól – nagyjából 30 perc alatt főzd készre közepes lángon.


A tésztát a csomagolásán található módon főzd ki forró, sós vízben. Ahogy elkészült szűrd le, majd keverd össze a mártással.


Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


1.    Zöld spárgás spagetti medvehagyma-pestóval


Hozzávalók (4 adag)


-    30 dkg spagetti
-    50 dkg zöld spárga
-    3 dkg napraforgómag
-    2 evőkanál olívaolaj
-    só, őrölt bors ízlés szerint

hirdetes
-    10 dkg lágy kecskesajt

Te is szeretnél lakásodba tavaszi hangulatot varázsolni? Akkor inspirálódj meseszép virágcsokrainkból!

#GALERIA-91#


Pestóhoz


-    8 dkg medvehagyma
-    5 dkg napraforgómag
-    1 dl olívaolaj
-    só, bors ízlés szerint

hirdetes


Először főzzük ki a tésztát a csomagoláson jelölt módon, forró, sós vízben.

 
Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a napraforgómagot, s pirítsuk meg. Forgassuk át többször, majd egy keveset tegyünk belőle félre, a maradékból fogjuk elkészíteni a pestot. Tegyük a magokat egy turmixgépbe, majd pépesítsük őket a többi hozzávalóval együtt.


A spárgákról a felső harmadot a rüggyel együtt vágjuk le, majd szeljük őket hosszában kettő. Távolítsuk el az esetleges fás részeket, majd hámozzuk őket meg – ferdén szeleteljük őket nagyjából 1 – 2 cm vastagságú darabokra.


Egy másik serpenyőben szintén hevítsünk olajat, s dobjuk rá a spárgákat – közepes tűzön pirítsuk 4 – 5 percig, ennyi idő alatt megpuhul. Ahogy már puhák, ízesítsük spárgánkat sóval, borssal.


Kockázzuk fel a kecskesajtot, vagy ha nem szeretnénk ezzel időt tölteni, akkor morzsoljuk őket kisebb darabokra. Forgassuk össze a pestoval, tegyük hozzá a spárgákat.


A félretett napraforgómaggal, illetve kecskesajttal megszórva tálaljuk.

 

Amennyiben a maradék 3 egyszerű, gyors alternatív receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Esztáz-kői-barlang

Esztáz-kői-barlang: Az Esztáz-kői-barlang a Bükk-hegység déli részén, Felsőtárkánytól... Tovább

Magyar Királyi Honvédség

Magyar Királyi Honvédség: A Magyar Királyi Honvédség a 20. századi Magyar Királyság... Tovább

Tovább a lexikonra