Jellegzetes magyar édesség – hogyan készül a legfinomabb somlói galuska?

TK, ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A somlói galuska rendkívül finom, nem véletlen, hogy a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye. A piskótatésztából készült alap, csokiöntettel és tejszínhabbal biztos Neked is szebbé fogja varázsolni napjaidat. Ha egy hosszú nap után egy kis kényeztetésre vágysz, akkor ezt a receptet most Neked szánjuk!

A most leírt recept közepesen nehéz, nagyjából egy órát, másfél órát vesz igénybe. Ebből az előkészítés lesz a leghosszabb, viszont az elkészítésre szánt idő mindent megér, hiszen a végeredmény az egyik legfinomabb somlói lesz majd, amit valaha ettél.


Hozzávalók (5 adag):


Tésztához:


-    6 db tojás
-    6 evőkanál finomliszt
-    6 evőkanál porcukor
-    1 evőkanál kakaópor (lehetőleg cukrozatlan)
-    1 csipet só


A vaníliakrémhez:


hirdetes
-    5 dl tej
-    3 evőkanál cukor
-    3 db tojássárgája
-    1 db vanília (kikapart magjai)
-    1 evőkanál étkezési keményítő


A cukorsziruphoz (ez elhanyagolható)


-    200g cukor
-    250 ml víz
-    1 dl rum
-    10 dkg darált dió
-    1 marék mazsola


A csokiöntethez:


-    10 dkg vaj
-    3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-    2 evőkanál tej (hideg)
-    10 dkg cukor


Tálaláshoz:


-    150 ml habtejszín
 

A legfinomabb somlói galuska elkészítési módjának megismeréséhez lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Szabadságszobor

Szabadságszobor: A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe, felemelt kezében... Tovább

Honfoglalás

  Honfoglalás: Általános értelemben honfoglalásnak nevezzük azt a folyamatot, melynek... Tovább

Tovább a lexikonra