Bor, vidék, nyugalom

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Manapság egyre népszerűbbek hazánkban a borkóstolók, bortúrák. Az emberek szívesen töltenek egy-egy délutánt vagy egy egész estét neves borvidékek pincészeteiben, ahol jó borokat és finom kézműves ételeket – például házi sajtot, lekvárokat, csokoládét - kóstolhatnak. Közben pedig figyelemmel hallgatják a borászok szakértő tájékoztatását és ezzel kicsit részeseivé válnak a borászat bonyolult világának. 

 

 

A kisebb pincészetek előnyei

Magyarországon, jellemzően inkább a kisebb, családi pincészetek működnek jól, ez pedig nagyon jó hatással van a borok minőségére. A kisebb borászatok tulajdonosai sokkal nagyobb figyelmet fordítanak ugyanis mind a szőlőre, mind pedig a borkészítés folyamatára. A borászok a borkészítés teljes folyamatánál személyesen vannak jelen –a szőlőtermesztéstől kezdve egészen a bor elkészültéig.  Szakértelmüket, sokéves tapasztalatukat, és persze a szakma szeretetét a végeredmény tükrözi. Jó minőségű, szép borokat kóstolhatunk szerte Magyarországon. 

 

Szekszárdi borvidék

hirdetes

Szekszárd hazánk egyik történelmi borvidéke, nagyjából 6000 ha szőlőtermesztésre alkalmas területtel, amelyből jelenleg kb. 2600 ha területen termesztenek szőlőt. Ezen a területen a szőlőtermesztés hagyománya egészen a római időkig nyúlik vissza. Jellemzően nemzetközi- illetve magyar fajtákból készített nagy testű, magas csersav- és alkoholtartalmú vörösborok készülnek errefelé, de fehér fajtákat is termesztenek a területen. Csak a legnépszerűbb fajtákat említve, kékszőlőből a kékfrankos, a merlot és a zweigel, fehér szőlőkből pedig az olaszrizling, a chardonnay és a cserszegi fűszeres.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Utazás

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

I. László

I. László: vagy Szent László, horvátul Ladislav I magyar király 1077-től, horvát király... Tovább

Tovább a lexikonra