Diétás kókuszgolyó készítése – Recept!

Sz.F., ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egy nagyon szuper receptet mutatok most meg nektek, cikkemből kiderül, hogyan készíthetsz diétás, mégis isteni finom retró kókuszgolyót! Nálam ott a helye a 10 kedvenc sütemény között, imádom! 

Gyerekkoromat juttatja eszembe a kókuszgolyó, mindig is odáig voltam érte. Sokszor kellett rám szólni, hogy azért adjak belőle másnak is, ez nem volt könnyű, a vége persze sírás lett, mert elvették. Most viszont már annyit ehetek belőle, amennyi jólesik, senki sem szólhat érte! Ennek egyrészt örülök, másrészt nem, mivel az eredeti kókuszgolyó sem tartozik a legjobb diétás ételek közé. 

Szerencsére az egyik közeli ismerősöm már jó ideje diétázik, ezért nagyon sok receptje van, meg is kérdeztem tőle, készített-e már diétás kókuszgolyót. A válasz igen volt, úgyhogy átugrottam hozzá, elkértem a receptet, majd elkészítettem otthon, magamnak. 

Elmondom a véleményemet a diétás kókuszgolyóról: ízben, állagban teljesen ugyanolyan, mint a nem diétás változat. Mondjuk mitől is lenne más, igazából csak cukor nincs benne, helyette viszont van édesítőszer, amit meg lehet szokni (én régen nagyon nem szerettem).

hirdetes

Most egyébként sima tejet használtam az elkészítéshez, de korábban kísérleteztem kicsit, és a legjobb változatban kecsketej szerepel. Most nem volt kéznél, a bolt pedig túl messze volt, szóval maradt a sima, tehéntej. 

hirdetes

Röviden elmondom, hogy készítettem el a kókuszgolyót: összekevertem a hozzávalókat, kitűnő állagú masszát gyúrtam, majd golyókat formáztam, és meghempergettem azokat a kókuszreszelékben. Ugye, nem hangzik túlságosan bonyolult műveletnek? Nem is az, mindenesetre a videóban megmutatom a pontos összetevőket, illetve azt is, hogyan készíthetitek el! Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá! 

Már az ősember is készített édes ételeket méz és liszt keverékéből, sőt az eljárás olyannyira népszerű volt, hogy barlangrajzokon is megörökítették. Ezután sokáig "csak" süteményeket készített az ember, a tésztát édesítette. A következő nagy áttörés 1502-ben történt, a csokoládépasztilla megjelenésével. Ezek még nagyon drágák voltak, így csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak. Később megjelentek a cukorpasztillák, melyek cukor vízben való feloldásával készítettek. Ma ezeket legtöbbször gyümölcsaromákkal kiegészítve árulják.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Retró

Szótár

Madách Színház

Madách Színház: A 20. században több olyan színházi vállalkozás is létrejött Budapesten,... Tovább

Hurka-kolbász

Hurka-kolbász: A disznótoros ételeink alapját jelenti a hurka és a kolbász is. Több féle... Tovább

Tovább a lexikonra