A nagy klasszikus újratöltve: zserbó, gyorsan, egyszerűen, bögrés változatban

VN, ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nekem egyik kedvenc süteményem a zserbó, abból is az az igazi nagymamám felé, tudjátok, amibe saját, házi lekvár kerül, a dió a fa alól van, kézzel törve, majd darálva, azon az ősi, és legendás piros darálón. De valljuk be, elég pepecselős feladat így elkészíteni nagy kedvencünket a zserbót, amire egy rohanó napon nem feltétlenül, sőt szinte biztosan nem jut idő. De találtam a Nosalty receptgyűjtő oldalán egy egyszerűbb, gyorsabb verziót, amihez még mérleg sem kell, sőt nagyobb sütési rutin sem. Kipróbáltam, és az eredmény tényleg szuper, mutatom a receptet!

Hozzávalók az egyszerű zserbóhoz

1 bögre tej (2.5 dl)
1 db tojás
1 bögre sárgabaracklekvár (320 g)
1 bögre darált dió + 1 marék a tetejére (135 g)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
1 bögre étcsokoládé (20 gramm)
fél bögre cukor
1 bögre habtejszín (2.5 dl)

Az egyszerű zserbó elkészítése

Ez tényleg egy nagyon leegyszerűsített recept, így nem kell cukrászmesternek lenned, ahhoz, hogy elkészítsd. Ha még sosem csináltál zserbót, mert féltél belevágni, akkor most ez a tökéletes alkalom, hogy bebizonyítsd, te is megtudod csinálni! Kövesd a leírást, és neked is sikerülni fog, garantáltan mindenki imádni fogja az eredményt!

hirdetes

1. Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jó alaposan elkeverjük.
2. Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk az előző pontban készített diós masszához.
3. Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük, és közben elkészítjük a csokikrémet. Én alul-felül sütési módot használtam, illetve ekkor tepsit: 25x20x6 cm
4. Így készül a csokimáz: egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.

hirdetes
5. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben, szeletelve tálaljuk!

De ha a nagyi féle csodazserbóra fáj a fogad, akkor nagymamám féltett receptjét is megosztottam már veletek, ide kattintva érhetitek el: Nagymamám zserbó receptje, és néhány titkos praktikája hozzá. Jó sütkérezést, és jó étvágyat!

Forrás: Nosalty


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyarság Retró

Szótár

Téli fagyi

Téli fagyi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Erősen megosztó, mivel sokkal... Tovább

Karinthy-gyűrű

Karinthy-gyűrű: kitünetésfajta, melyet évente ítélnek oda az arra érdemes művészeknek. A... Tovább

Tovább a lexikonra