KRÉMES KASZINÓTOJÁS – Ezt próbáld ki szilveszterre!

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A szilveszteri hidegtálak elengedhetetlen része a fantasztikusan krémes kaszinótojás, melyet könnyedén elkészíthetsz otthon is, és amely garantáltan elbűvöli a vendégeket!

Így készíthetünk krémes kaszinótojást!


A szilveszteri ünneplés elengedhetetlen részei közé tartoznak a különleges és ínycsiklandó hidegtálak, melyek közül kiemelkedik a fantasztikusan krémes kaszinótojás. Ezt az egyszerű, ám annál ízletesebb fogást otthon is könnyedén elkészítheted, és garantáltan meghódítja majd az ízlelőbimbókat. A kaszinó- vagy töltött tojás néven is ismert étel a világ számos táján népszerű, és bár a nevek változhatnak, az alap összetevő mindig ugyanaz: keményre főtt tojás, melyet egy kreatív és ínycsiklandó töltelékkel teszünk még különlegesebbé. Most megosztunk veled egy remek receptet, amelyben a krémes kaszinótojás frissessége és gazdag ízvilága szinte magáért beszél. Készülj fel, hogy elvarázsoljon ez a könnyen elkészíthető, de annál lenyűgözőbb hidegtál!


A kaszinó- vagy töltött tojás névvel az egész világon találkozhatunk, de az alap mindig ugyanaz: keményre főtt tojás. A töltelék kreativitásának pedig szinte csak a képzelet szab határt. A legegyszerűbb változatban a tojássárgát majonézzel és vajjal krémesítjük, de bátran kiegészíthetjük sonkakockákkal vagy különféle zöldségekkel is.

hirdetes

KRÉMES KASZINÓTOJÁS RECEPT

Hozzávalók:

•    6 db tojás
•    3 evőkanál majonéz
•    1 teáskanál mustár
•    5 dkg vaj
•    só
•    bors
•    2 evőkanál petrezselyem
•    piros paprika

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hirdetes

A krémes kaszinótojás elkészítése:

1.    Főzd meg a tojásokat a szokásos módon, forrástól számítva 10 perc alatt. Hűtsd ki, hámozd meg, majd vágd félbe hosszában. Óvatosan távolítsd el a tojások sárgáját, és villával törd össze.

2.    Egy tálban keverd össze a majonézt, mustárt, puha vajat, sót és borsot. Adj hozzá a tojássárgát, és kóstold meg. Szükség szerint fűszerezd még.


3.    Töltsd meg a tojásokat a krémes töltelékkel, amit akár kiskanállal vagy habzsákkal is díszíthetsz. Szórd meg a tetejüket friss petrezselyemmel és piros paprikával.

Ezzel az egyszerű és ízletes recepttel garantáltan mindenkit lenyűgözöl majd, és a kaszinótojás új kedvenc hidegtáladdá válik.

A krémes kaszinótojás mellett számos vendégváró falat is gazdagíthatja szilveszteri ünnepséged ízvilágát. Készíts például apró sajttálakat válogatott sajtokkal, szőlővel és dióval, amelyek tökéletes kísérői lehetnek egy pohár pezsgőnek. Az asztalodon ne hiányozzanak az ünnepi zöldség- és gyümölcssaláták, amelyek könnyedek, mégis ízletesek. Próbáld ki a karamellizált hagymás miniquiche-t vagy a lazacos-krémsajtos töltött gombát a sós ízek kedvelőinek örömére. Ha édességben gondolkodsz, egy könnyű és elegáns gyümölcssalsa sült fahéjas pita chips-szel garantáltan elvarázsolja a vendégeket. Az év utolsó estéjén a vendégváró falatkák kifinomultságával és változatosságával biztosíthatod, hogy az ünnepi hangulat és az ízek harmóniája örökre emlékezetes maradjon mindenki számára!

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Elvis Presley

Elvis Presley: Budapest díszpolgára. Ki ne ismerné a királyt? Elvis Aaron Presley amerikai... Tovább

Tovább a lexikonra