A nyár legnagyobb sztárja: Limeos Cupcake, ami után mind a 10 ujjadat megnyalod!

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A lime egy igazán különleges ízű citromfajta, ami könnyedén feldobhat bármilyen nyári süteményt. Hidd el, pont erre a fanyar ízvilágra lesz majd a hőségben szükséged. A limeos cupcake kettő nagy előnye, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, emellett pedig nagyon finom!

Limeos cupcake- nagyon egyszerű recept

Általában a muffinokat szoktuk a legegyszerűbben, és leggyorsabban elkészíthető sütemények közé sorolni, hiszen semmi extra, csak gyorsan be kell kavarni a tésztájukat, formába önteni, és mehet is a sütőbe. Na a cupcake ennél egyel, de csak egyel bonyolultabb recept. Csupán annyi extra tennivaló van benn, hogy a tetejére is krém készül- így finomabb és mutatósabb is lesz, bízz bennünk! Az egész limeos cupcake egy óra alatt összedobható, amiben már benne van a sütési idő is! Ha valamivel, akkor ezzel le tudod idén nyáron nemcsak a családodat, hanem a barátaidat, a meghívott vendégeket is nyűgözni!

Hozzávalók a limeos cupcake-hoz

A tésztához

  • 11 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 0,6 dl tej
  • 1 lime reszelt héja
  • 0,6 dl citromlé
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • hirdetes

A limeos krémhez

  • 22,5 dkg vaj
  • 40 dkg porcukor
  • 1 lime reszelt héja és a leve
hirdetes

A limeos cupcake elkészítése

  • Első lépésként keverjük el alaposan a cukrot a vajjal, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat is ehhez a mixhez, ha alaposan el lett keverve, akkor jöhet a lime leve, és héja is, valamint a vaníliakivonat, összedolgozás után a tejet is öntsük hozzá! A keverékhez ezután jöhet a sütőporral egybekevert liszt, óvatosan forgassuk hozzá! Tehát semmivel sem bonyolultabb a cupcake tésztája, mint a muffiné, mindent csak össze kell keverni!
  • Ha kész a tészta, akkor a mufiinsütőbe kell adagolni, vagy sütőpapírt, vagy muffinpapírt, szilikonos formákat tegyetek a muffinsütő tepsibe, a megszokott módon! Ne tegyétek tele tésztával a formákat, a felénél csak kicsit többet tegyetek bele, mert a sütés közben emelkedni fog a tészta, és nem szép, ha kifolyik! A cupcake tésztákat 180 fokosra előmelegített sütőbe körülbelül 15-25 percig kell sütni, tűpróbáig! 
  • Amíg sülnek a cupcake alapok javasolt elkészíteni a tetejére kerülő limeos, vajas krémet a következőképpen: először is a vajat keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a porcukrot, mikor már egynemű massza, adjuk hozz a lime levét, és héját, és keverjük el egyenletesen! A krémet töltsük habzsákba vagy adagolóba, majd nyomjunk belőle a cupcake tetejére, amikor az már kihűlt. Ízlés szerint tovább díszíthetitek, akár színes vagy nem színes cukorkákkal, étcsokoládé cseppekkel, vagy dekorációs elemeket is szúrhattok bele, mondjuk fogpiszkáló segítségével! 
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek

Szótár

Sátorkőpusztai-barlang

Sátorkőpusztai-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az... Tovább

Budapesti Vidámpark

Budapesti Vidámpark: A főváros egyetlen vidámparkja volt, mely az egyetlen tematikus... Tovább

Tovább a lexikonra