Répafasírt fillérekből- amin íze vetekszik az eredetivel

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Vegánkodás, spórolás, valami új kipróbálása- akármi is legyen az oka annak, hogy erre a cikkre kattintottál garantáltan imádni fogod ennek a répás fasírtnak a receptjét. Az íze vetekszik az eredeti húsos fasírttal, csak éppen nem kell a forintokat számolnod a hentesnél, elég a piacra beugrani egy csomó répáért.

Vegán répafasírt, aminek íze olyan, mint az eredeti

A Nosaltyn találtunk egy isteni receptet! Ezt a vegán répás fasírt receptet nemcsak azok fogják nagyon szeretni, akik nem esznek húst, hanem a húsevők is, hiszen íze, olyan, mint az eredeti húsos fasírtnak. Igazi magyaros ízkavalkádot ad, ami biztosan az egész családnak tetszeni fog. Akár vendégváró falatnak is elkészítheted, ha szeretnél mindenkinek kedvezni, hiszen nemcsak finom, vegán, hanem, tej, és tojásmentes is. A gyakori allergének közül csupán glutént tartalmaz. Ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni. Ennek az istenien finom répafasírtnak az elkészítési ideje mindösszesen fél óra, így gyors vacsorának is tökéletes lehet, valami egyszerű köret mellé. Lássuk, mik a titkos összetevői ennek a répafasírtnak, aminek íze vetekszik az eredetivel!

hirdetes

Hozzávalók a répafasírthoz

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes cukkini, és ehhez egy teáskanálnyi só
  • 1 közepes lilahagyma
  • 120 g zabpehelyliszt (darált zabpehely is jó)
  • 1 evőkanál majoranna
  • 2 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál lenmag
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 8 dl napraforgó olaj

A répafasírt elkészítése

  • A répafasírt elkészítéséhez első lépésként a répák megpucolásával, megtisztításával kell kezdeni, majd ezután le kell a répát reszelni, és ugyanezt eljátszani a cukkinivel is, azaz tisztítani és reszelni. Fontos, hogy a cukkinit meg kell szórni sóval,és hagyni állni egy olyan negyed órát, ahhoz hogy levet eresszen, majd ezután alaposan kinyomkodni belőle a nedvességet. Mi egyébként a répát és a cukkinit összekevertük, és úgy sóztuk meg, nyomkodtuk ki a levet. 
  • hirdetes
  • Ha megvagyunk a lé kinyomkodásával, akkor egy tálba helyezzük a zöldségeket, és hozzákeverjük a zablisztet, lemagot, valamint hozzáadunk egy evőkanál olívaloajat, és a fűszereket is. Ezt alaposan összedolgozzuk, és körülbelül golflabda méretű kis fasírt golyókat formázunk belőlük.
  • Ezeket a kis répafasírt golyókat még meg kell forgatni zsemlemorzsában a tökéletes hatás érdekében, hiszen ettől lesz igazán fasírtos. A fasírtot felforrósított olajban sütjük arany barnára.
  • Salátával, de különböző főzelékekkel is nagyszerű ebéd, vagy vacsora az istenien finom répafasírt. 
     


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyarság Szórakozás

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék: Az ország egyik legkedveltebb borvidéke. A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Somlói galuska

Somlói galuska: kétség kívül az egyik leghíresebb desszertünknek számít. Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra