6 tavaszias szendvicskrém, ami akár a húsvéti reggelit is fel fogja dobni

TK, ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tavasz kezdetén, még a húsvéti időszakot megelőzően megjelenik receptjeinkben az újhagyma, medvehagyma, retek – melyeknek mostani receptjeinknél is nagyobb szerepe lesz! Te is szereted őket? Akkor ezeket az egyszerű, isteni finom szendvicskrémeket Neked is érdemes lesz kipróbálnod, hiszen akár még a húsvéti reggelinél is jól jöhetnek!

1.    Újhagymás túrókrém 


Hozzávalók (4 adag)


-    20 dkg tehéntúró
-    10 dkg juhtúró
-    1 db újhagyma
-    1 evőkanál olívaolaj
-    1 evőkanál snidling
-    só, bors ízlés szerint


Elkészítése rendkívül egyszerű, ugyanis ahogy felvágjuk az újhagymát, illetve a snidlinget felkarikázzuk, majd miután az összes hozzávalót habosra kikevertük, már fogyaszthatjuk is, de amennyiben szeretnénk, hogy az ízek jobban összeálljanak, érdemes egy-két órát fogyasztás előtt a hűtőbe tennünk krémünket.


2.    Medvehagymás tojáskrém


Hozzávalók (4 adag)


-    3 db tojás
-    10 g medvehagyma
-    10 dkg vaj
-    1 db újhagyma, vagy metélőhagyma
-    só, bors ízlés szerint

hirdetes


Főzzük meg a tojásokat, majd ahogy elkészültek, meghámozásuk után hagyjuk őket kihűlni. 


A metélőhagymán kívül a hozzávalókat turmixoljuk össze, majd ízesítsük sóval, borssal, amennyire szükséges. 


A hagymát majd a tetejére szórjuk felkarikázva. 

 

Nincs ötleted, hogyan díszítsd fel otthonod húsvétra? Inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-89#

 

3.    Tojásos – tonhalas szendvicskrém


Hozzávalók (4 adag)


-    80 g tonhalkonzerv

hirdetes
-    4 db főtt tojás
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 csokor petrezselyem
-    3 db újhagyma
-    1 teáskanál mustár
-    1 teáskanál majonéz
-    só, bors, őröl fűszerkömény ízlés szerint


Egy nagyobb tálba reszeljük bele a már megfőtt tojásokat, majd ízesítsük őket sóval, borssal, és a köménnyel.


Karikázzuk fel vékonyan az újhagymát, s tegyük azt is a tálba, majd kanalazzuk bele a tonhalat, szintén reszeljük bele a fokhagymát, s a végén szórjuk meg őket fél csokor finomra aprított petrezselyemmel. Forgassuk össze a hozzávalókat jól.


Amint ez megtörtént, öntsük hozzá a mustárt, majonézt és a tejfölt. Keverjük át alaposan.


Ahogy szendvicsünkre kentük az elkészült krémet, tálaláskor szórjuk rá a frissen pirított újhagymát, valamint a petrezselymet. Pirítóssal a legfinomabb.

 

Amennyiben érdekelnek további egyszerű, gyors receptjeink, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza: Gárdonyi Géza magyar író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a... Tovább

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra