Az új őrület, amit neked is ki kell próbálnod: A tökéletes hagymalekvár receptje

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Már annyi helyen láttam, hogy mindenki hagymalekvárt készít, és csak áradnak a kommentek, hogy mennyire finom. Arra gondoltam, hogy biztosan titeket is érdekelne eme különleges recept, ezért kerestem egy hagymalekvár receptet, leteszteltem, és azt kell mondanom tökéletes. Próbáljátok ki ti is!

A legjobb hagymalekvár recept

Én sosem bízom a véletlenre, ezért a Sóbors oldalán szoktam recepteket kutatni, mert ők valahogyan mindig máshogyan készítik el az ételeket, mint más nagy oldalak, mondhatni egy kis csavarral. Most is hoztak némi csavart a receptben, például azzal a remek ötlettel álltak elő, hogy cukor helyett mézet érdemes használni – és milyen jó ötlet volt… Imádom az eredményt. Mutatom is a tökéletes hagymalekvár receptet, kezdjük a hozzávalókkal!

Hagymalekvár hozzávalói

  • 80 dkg lilahagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál méz
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl balzsamecet
  • só és bors ízlés szerint
hirdetes

A hagymalekvár elkészítése

A hagymalekvár elkészítését a hagymákkal kell kezdeni, ha megtisztíttok a hagymákat, akkor vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, egészen addig dinszteljük, amíg teljesen össze nem esik. A dinsztelés közben folyamatosan kevergetni kell, mert félő, hogy leég, ezért én le se vettem a fakanalamat a serpenyőről! A következő lépés, hogy egy serpenyőben összemelegítjük a balzsamecetet, a vörösbort, a sűrített paradicsomot és a mézet, majd gyöngyözve főzzük nagyjából 20 percig, ezután pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd egyszerűen csak keverjük hozzá a hagymát, és forraljuk egybe. Kész is a mennyi hagymalekvárunk! 

hirdetes

Mire használható a hagymalekvár?

A hagymalekvár képes számtalan ételt megízesíteni. Tudtad, hogy még a gourmet hamburgereknek is általában a hagymalekvár az egyik fő különlegességük? Ugyanis a hagymalekvár különösen jól harmonizál az ünnepélyesebb alkalmakra szolgáló sült húsokkal, például pulyka, liba vagy bárány mellé, de a szendvicseknek is megemeli a textúráját, steakhez, hamburgerekhez és más húsos ételekhez is remekül passzolnak. Továbbá sokan olyan keménysajtok mellé is előszeretettel fogyasztják, mint cheddar vagy gouda. Ha tapasokat készítesz, akkor is érdemes kínálni mellé hagymalekvárt, hogy feldobja az ízeket. Próbáld ki bátran a fenti receptet, az egész család imádni fogja. Ha valami különleges íz élményt szeretnél alkotni, például születésnapi összejövetelre, vagy egy romantikus vacsorára, akkor nincs is jobb ötlet, mint ezzel a hagymalekvárral feldobni a sülteket! 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek

Szótár

Folly Arborétum

A balatoni nyaralások egyik legkedveltebb kikapcsolódási központja a Folly Arborétum,... Tovább

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Tovább a lexikonra