A tökéletes francia lecsó, azaz a ratatouille receptje

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A magyar konyhánál nincs jobb a világon, ez vitathatatlan. Mi magyarok méltán vagyunk büszkék nemzeti kincsünkre, konyhánkra, ínycsiklandó étel különlegességeinkre, kiváló gasztronómiánkra, recept specialitásainkra, de néha azért kell egy kis változatosság is, nem? Éppen ezért evezzünk egy kicsit nemzetközi vizekre, térjünk el a megszokott útról, és próbáljuk ki a francia lecsót! Mutatjuk a tökéletes ratatouille receptjét!

Lecsók harca

Vitába sem vagyunk hajlandóak keveredni, nem gondoljuk azt, hogy a francia lecsó jobb, mint a magyar. Sőt szerintünk, hasonlítgatni sem nagyon érdemes, hiszen a magyar konyha annyira más, mint a francia. A franciák is egy világhíres gasztronómiát tudnak maguk mögött ínycsiklandó sajtjaikkal, tejeskávéjukkal, és a csigákkal, és a bagettekkel lehetne folytatni a sort. De a páratlan magyar gasztronómiának sem kisebb a népszerűsége. Akárhányszor eddig külföldön voltunk, megkérdezték honnan jövünk, mondtuk, hogy Magyarország, és rávágták, hogy áhh, gulyás? Szóval a magyar konyhaművészet olyannyira híres neves, hogy ez alapján azonosítanak bennünket. Ezek alapján pedig nagyon méltatlan lenne egy olyan kérdést feltenni, hogy vajon a magyar vagy a francia lecsó-e a finomabb? Mindkettő finom, mindkettő más, kinek ez, kinek az. Mi azt javasoljuk, hogy kóstoljátok meg ezt is, mert feltételezzük igazi magyar lecsót már ettetek…!

hirdetes

A francia lecsó

A ratatouille, vagy ahogyan a köznyelvben hívják, francia lecsó, mint ahogyan már fentebb is írtuk, nagyon eltér a magyar lecsótól. Az alapját rengeteg zöldfűszer, és mennyei paradicsomszósz képzi. Szalonnazsír helyett olívaolajjal kezdődik a készítése. Szóval összességében egy sokkal frissebb, könnyedebb egytálétel ez, mint az a változat, amit mi ismerünk. Még egy hatalmas különbség, hogy a francia lecsó teljesen vegán, tehát nemhogy nem kerül bele semmiféle húskészítmény, még csak más állati eredetű sem, tehát se kolbász se tojás A francialecsót kizárólag friss zöldségek alkotják a paprika és a paradicsom mellett cukkini, padlizsán, sőt időnként gomba is kerül a finomságba. Ja és még egy: a francia lecsó sütőben készül! Ti is kíváncsiak vagytok már a receptre? Lapozzatok, a következő oldalon mutatjuk!

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Külföld Szórakozás

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

Magyar cimbalom

Magyar cimbalom: hangszer, Hungarikum A cimbalom két verővel ütve megszólaltatott húros... Tovább

Tovább a lexikonra