Húsvéti maradékmentő – 5 egyszerű, gyors recept

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Túl sok sonkát sikerült megfőznöd az ünnepekre és még mindig maradt belőle néhány szelet? Mindegy, hogy sonka, tarja vagy csülök – ezek a maradékmentő receptek mindegyikkel működni fognak! Mutatom, miért nem érdemes kidobnod a húsvéti maradékokat, inkább használd fel őket újra, hiszen a levestől kezdve a süteményekig, bármilyen formában isteniek lesznek! Nézzük tehát 4 egyszerű, gyors húsvéti maradékmentő receptünket!

1.    Sonkás tészta – maradék húsvéti sonkából


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg tészta
-    20 dkg füstölt sonka
-    20 dkg sajt
-    5 dl főzőtejszín
-    petrezselyemzöld
-    só, bors ízlés szerint
-    olaj


Elkészítéséhez először főzzük ki a tésztát a csomagolásán meghatározott módon, sós vízben.


Kockázzunk fel a maradék húsvéti sonkát, majd egy kevés olajon pirítsuk őket meg. Öntsük fel a tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Fűzzük egy kicsit, majd keverjük hozzá a tésztát, s alaposan forgassuk össze – reszelt sajttal, illetve aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


2.    Sonkaleves


Hozzávalók (4 adag)


-    10 dkg sonka
-    2 csokor petrezselyem
-    5 dkg liszt
-    8 dkg vaj
-    1 csokor zsázsa
-    0,5 l tej
-    0,5 l húsleves
-    1,5 dl fehérbor

hirdetes
-    1 dl tejszín

 

 

 

Te is szeretnéd bevinni a tavaszt otthonodba? Ezek a csokrok ebben az esetben biztos segíteni fognak, inspirálódj most!

#GALERIA-91#

 

 


Először vágjuk apróra a zöldfűszereket, majd kockázzuk fel a sonkát apró darabokra.


Olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk meg rajta a lisztet. Ahogy megpirult öntsük fel a tejjel, a húslevessel, majd a borssal, s hagyjuk, hogy felforrjon. Ízesítsük a tejszínnel, sóval, borssal, s egy nagyon pici cukorral – ízlés szerint. Keverjük a zöldfűszereket is a levesbe – már nem szükséges tovább forralása.

 
Szedjük a leves tányérokba, majd sonkakockákkal megszórva tálaljuk, vagy pirítóssal fogyasszuk.


3.    Pikáns sonkakrém


Hozzávalók 


-    40 dkg füstölt sonka

hirdetes
-    10 dkg marinált paprika
-    20 dkg sajtkrém
-    1 dkg majonéz
-    2 evőkanál mustár
-    2 evőkanál ketchup
-    1 fej vöröshagyma
-    2 evőkanál olaj
-    csípős paprika (elhagyható)
-    só, bors ízlés szerint


A sonkakrém elkészítéséhez az olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a ketchupot, mustárt, illetve a csípős paprikát (opcionális) – főzzük össze az egészet.


Ahogy kihűlt, keverjük hozzá a már apróra vágott sonkát, majd a már feldarabolt paprikát, a majonézt, valamint a sajtkrémet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtsük le. Néhány óra múlva, ahogy összeértek az ízek, már fogyasztható is. Pirítóssal isteni.

 

 

 

 

 

Amennyiben további két szuper maradékmentő receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Knezić Károly

Knezić Károly: Knezić Károly honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike.  Ő is,... Tovább

Balatongyörök

Balatongyörök: a sokat látott emberek szerint innen a legszebb a balatoni panoráma. A Balaton... Tovább

Tovább a lexikonra