hirdetes

Húsvéti maradékmentő – 5 egyszerű, gyors recept

TK
Sonkás tészta - maradék húsvéi sonkából

4.    Medvehagymás – sonkás csiga leveles tésztából


Hozzávalók (4 adag)


-    10 dkg sonka
-    10 dkg medvehagyma
-    10 dkg sajt
-    2 db tojás
-    4 evőkanál sonka
-    1 csomag leveles tészta
-    4 evőkanál tejföl
-    só, bors ízlés szerint


Először mossuk meg a medvehagymát, majd csepegtessük őket le, vágjuk őket apróra. Reszeljük le a sajtot.
A sajt kétharmadát, a tojást, valamint a ketchupot keverjük ki a megfelelő mennyiségű tejföllel, dolgozzuk össze jól krémünket – sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.


Nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd alaposan kenjük meg a töltelékkel, s amint ez megtörtént tekerjük fel. A rudakból vágunk le 2 – 3 centiméteres szeleteket, s egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket. 

hirdetes


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, s nagyjából 15 – 20 perc alatt süssük őket készre. Amikor már majdnem teljesen megsültek szórjuk meg őket a maradék sajttal, s várjunk még aranybarnák nem lesznek.


5.    Sonkás – gombás rakott tészta


Hozzávalók (2 adag)


-    25 dkg tészta
-    25 dkg főtt-füstölt tarja
-    3 szál újhagyma
-    15 kg sajt
-    25 dkg csiperkegomba
-    só ízlés szerint


Ételünk elkészítéséhez először kockázzuk fel a tarját apró darabokra, hámozzuk meg majd aprítsuk fel a gombákat, valamint a hagymát. Reszeljük le a sajtot.


Egy serpenyőben pirítsuk meg a tarját, majd dobjuk hozzá az aprított csiperkét, valamint az újhagymát. Pirítsuk össze őket, forgassuk át ételünket jól, majd tejszínnel forraljuk össze az egészet. Ahogy ez megtörtént, vegyük le a tűzről, majd, ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk – ugyanakkor érdemes odafigyelnünk, ugyanis a sós tarja végett nem biztos, hogy erre szükség lesz.

hirdetes


Sós forró vízben a csomagoláson jelzett módon főzzük ki tésztánkat, majd tegyük már főtten egy tűzálló tálba. Öntsük rá a gombás – tarjás ragut, keverjük össze őket jól, majd szórjuk meg a már lereszelt rajttal. 


Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 10 perc alatt süssük készre ételünket.


Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk, még forrón.

 

 

Neked melyik maradékmentő receptünk tetszett a legjobban?


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

Miskloc

Miskolc városa az ország keleti felének 2. legnagyobb települése. Híres részei: Lillafüred... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!