Isteni levendulás keksz a nyári napokra, ráadásul gluténmentesen!

GI

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egy illatos, hűsítő és nyugtató növény, mely egész mezőket borít be a nyári hónapokban. Ez a levendula. Ezt az apró, lila virágot rendkívül sokoldalúan fel lehet használni a konyhában is. Kiváló desszertek, sütimázak, krémek, fagylaltok, teák, szörpök és koktélok készíthetőek a levendulával. Mi most egy mennyei gluténmentes levendulás kekszreceptet hoztunk nektek, amivel garantáltan sikert arathatsz egy kerti partin. 

Hozzávalók a levendulás kekszhez:

25 dkg gluténmentes liszt: rizsliszt/mandulaliszt
17.5 dkg vaj    
10 dkg nádporcukor    

hirdetes
2.5dkg nádcukor    
2 ek.  szárított, morzsolt levendula

Forrás: mindmegette.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia

Szótár

Bejgli

Bejgli: A 14. század óta ismert Európában, eredetileg Szilézia vidékéről származik. A... Tovább

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A pécsi... Tovább

Tovább a lexikonra