Isteni levendulás keksz a nyári napokra, ráadásul gluténmentesen!

GI

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy illatos, hűsítő és nyugtató növény, mely egész mezőket borít be a nyári hónapokban. Ez a levendula. Ezt az apró, lila virágot rendkívül sokoldalúan fel lehet használni a konyhában is. Kiváló desszertek, sütimázak, krémek, fagylaltok, teák, szörpök és koktélok készíthetőek a levendulával. Mi most egy mennyei gluténmentes levendulás kekszreceptet hoztunk nektek, amivel garantáltan sikert arathatsz egy kerti partin. 

Hozzávalók a levendulás kekszhez:

25 dkg gluténmentes liszt: rizsliszt/mandulaliszt
17.5 dkg vaj    
10 dkg nádporcukor    

hirdetes
2.5dkg nádcukor    
2 ek.  szárított, morzsolt levendula

Forrás: mindmegette.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia

Szótár

Szabolcsi alma

Szabolcsi alma: messzi földön híres a szabolcsi alma. A „szabolcsi" eredet... Tovább

Hollókő

Hollókő: Hollókő egy község Nógrád megyében, a Szécsényi járásban. Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra