hirdetes

Isteni levendulás keksz a nyári napokra, ráadásul gluténmentesen!

GI
Isteni gluténmentes levendulás keksz

A levendulás keksz elkészítése: 

A tésztához a vajat puhára olvasztjuk, majd hozzámorzsoljuk a levendulát is. Habverővel néhány perc alatt egyöntetű masszává keverjük. 
Ezután hozzáadjuk a nádpocukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet is és jól összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Ezt követően olyan átmérőjű hengereket sodrunk belőle, amekkora kekszeket szeretnénk. 

hirdetes
Majd folpakba csomagoljuk őket, és kb. egy órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután kb. ujjnyi vastagságú kekszekre szeleteljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. 
160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Forrás: mindmegette.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sándor Palota

Sándor Palota A Sándor-palota Budapesten, a Budai Várnegyedben, a Szent György téren... Tovább

Zala megye

Zala megye Magyarország délnyugati csücskében található. Két országgal - Horvátországgal... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia