Ezt a szalonna receptet érdemes kipróbálni! Igazi ínyencség!

,Szeder

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nincs olyan magyar, aki ne szeretné a szalonnát, ugye? :) Most elhoztunk nektek egy igazi ínyencséget, ha unod már az abált szalonnát, ezt próbáld ki!

A szalonna mindannyiunk kedvence, így most egy nagyon ínycsiklandó receptet mutatunk, amit feltétlen érdemes kipróbálni. Ha unod az abált szalonnát, de mégis vágysz valami különlegességre, akkor ezt próbáld ki! A hentesnél vásárolj friss, sózatlan szalonnát és már készülhet is a finomság!

Hozzávalók:

2 kg nyers, sótlan szalonna (zsírszalonna)

1 pohár só (1,5 dl-s pohár)

10 szem fekete bors

1,2 liter víz

3 babérlevél

9 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről.

hirdetes

A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a szalonnadarabokat egy 3 literes befőttesüvegbe, rakd köz a babérlevelet és a megtisztított fokhagymagerezdeket, szórd közé a borsot.

Mikor kihűlt a sós víz, öntsd rá és zárd le az üveget. Egy napig hagyd állni szoba hőmérsékleten, majd tedd a hűtőszekrénybe 14 – 16 napra.

Majd szedd ki az üvegből, szeleteld fel és már fogyasztható is.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyarság Retró

Szótár

Élet és Irodalom

Élet és Irodalom: Az Élet és Irodalom (röviden ÉS) magyar irodalmi-közéleti hetilap 1957... Tovább

Magyarország

Magyarország egy közép-kelet Európában található ország, mely közelebbről a... Tovább

Tovább a lexikonra