Az eredeti Utasellátó csokiroló receptje- Lehet ezt még ma kapni valahol?

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nemrég feltettünk egy kérdést a Retro Made in Hungária Facebook oldalunkon , hogy mi az az egy dolog, amit nagyon hiányoltok régről. Rengetegen írták az Utasellátó Csokirolót, amit el is tudunk hinni, mert annak idején is nagy népszerűségnek örvendett ez a mára már ikonikus finomság. Ezért nemcsak azt kutattuk fel, hogy lehet e még manapság ilyet elcsípni bármelyik boltban, hanem azt is megmutatjuk, hogy hogyan készíthetitek el otthon, ha van egy kis türelmetek, valamint ügyességetek. Íme az utasellátó csoki rolád receptje!

A legendás Utasellátó csokiroló

Szalámis zsemle, Bambi, kakaó, na meg az a nagyon-nagyon édes celofánba csomagolt csokoládé- ezek azok a termékek, amiket az utazások előtt, után, na meg során is mindenki habzsolt, amiket annak idején mindenki nagyon jól ismert az Utasellátó Vállalatnak köszönhetően. Te is szeretted, és szeretnéd, ha az unokáid is tudnák miről beszélsz, amikor ezt az emlékfoltot meséled el nekik? Akkor nincs más hátra, minthogy beszerzel néhány fontos alapanyagot, majd a konyhába repíted magad szélsebesen és elkészíted nekik ezt a finomságot! Mutatjuk is hozzá a receptet! Az Utasellátó sikereiről és bukásáról olvass itt! 

hirdetes
data-param-rel="" layout="responsive" width="480" height="270">

Hozzávalók az Utasellátó csokirolóhoz

Az ostyához:

  • 250 gramm liszt
  • 125 gramm margarin
  • 250 gramm cukor
  • 2 db tojás
  • 250 gramm meleg víz

A krémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 300 gramm étcsokoládé (min.72%-os kakaó tartalmú)
  • 8 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj

A bevonáshoz:

  • 250 gramm tortabevonó

Az Utasellátó csokiroló elkészítése

Első lépésként az ostyát megtöltő a krémet készítjük el! Ehhez pedig a tejszínt lábosba öntjük és a csokit beletördeljük. Tűzre téve felmelegítjük annyira, hogy a csoki felolvadjon, de vigyázz, ne forrald fel! Félretesszük hűlni, amíg az ostyát elkészítjük. Az ostyához a margarint felolvasztjuk, majd az olvasztott margarinhoz hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, és ezt kikeverjük. Ha megvan, akkor hozzátesszük az egész tojásokat és azzal is kikeverjük. Jöhet a liszt is. Az egészből egy palacsinta szerű tésztát kell kapni. Ezt az ostyaütő felmelegítése után egyesével kisütjük. Fontos, hogy a tetejét ne csak rácsukjuk, hanem nyomjuk is le, hogy a tészta egyenletes legyen! Ha kisül egy ostya, azonnal kivesszük a sütőből és egy rúdra tekerjük még melegen! Ez nagyon fontos, ugyanis hamar keményedik, nincs idő lazsálni! A hatékonyság érdekében, amíg sül a következő ostya, addig a feltekert ostyát lehúzzuk a rúdról és tálcára rakjuk. Ha az ostyákkal megvagyunk, akkor folytassuk a krémet! A kihűlt tejszínes csokihoz hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, és ezt krém állagra habosítjuk. Habzsákba töltve töltjük meg a krémmel az ostyákat. Már csak egy lépés van hátra: a tortabevonó! Felmelegítjük a tortabevonót, és egyszerűen belenyomjuk az ostyákat. Már csak egy kis hűtés, és lehet is az unokákat kínálni a retro finomsággal! 

hirdetes
Egyébként találtunk egy helyet, ahol beszerezhető ez a finomság, de a jogi szankciók miatt Utast Ellátó néven, méghozzá ITT ! A Bambi receptje pedig ITT!

#GALERIA-147# 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Magyarország Magyarság Szórakozás Történelem Utazás

Szótár

Birsalmasajt

Birsalmasajt: Esetében tradícionális magyar édességről beszélhetünk. A birsalmasajt... Tovább

Kond

Kond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Kond az egyik közülük. A... Tovább

Tovább a lexikonra