hirdetes

Itt a hamisítatlan Bambi üdítő receptje!

B. Á.

Szerintem mindenki imádta régen a Bambi üdítőt, minden egyes boltban megtalálható volt, a balatoni strandokon mindenki kezében ez volt, nem is véletlenül, nagyon finom volt! Van egy jó hírem a számodra: elhoztam nektek a Bambi üdítő receptjét!

Itt az igazi Bambi üdítő receptje!

A magyar piacon ez az üdítőital volt a legelső, ami megjelent a szocializmus korszakában, akkoriban más szénsavas üdítő nem is volt. A Bambi egyébként szintetikus alapanyagokból készült, narancs jellegű ízesítéssel és színnel, két és féldecis csatos üvegben lehetett hozzájutni. Biztosan ismeri mindenki a következő idézetet, amitől a nagymamák szeme könnybe lábadt általában:

„Jaj, úgy élvezem én a strandot, Ottan annyi a szép és jó, Oly sok vicceset látok, hallok, És még Bambi is kapható!”

Kovács Eszti 1959-ben énekelte meg ezt a nagyon népszerűvé vált dalt, a Pancsoló kislány címmel illetett műben is szerepel a Bambi! No, de mi az a Bambi?

hirdetes

Akkoriban a Bambi jelentette az egyetlen szénsavas üdítőitalt, szoros munkásnők állították elő ezt a terméket. Először még koronazáras volt, de erre már szinte senki sem emlékszik, csak a hidegháborús fémhiány utáni időkben lett lecserélve a koronazár csatra.

hirdetes

A Bambit a Margitszigeten palackozták, csak úgy, mint később a Pepsi-Colát is. A Pepsi megjelenése után sajnos a Bambit már nem keresték annyira, bár bevezették először azt, hogy csak akkor lehet Pepsit venni, ha vesznek hozzá Bambit is. Az 1970-es évekre a Bambi egyszerűen kiment a divatból, a helyét átvette a többi üdítőital, mára már sehol nem kapható sajnos. Most viszont találtunk egy receptet, melynek segítségével te magad is elkészítheted otthon! A következ

Nem mondanám egészségesnek ezt az italt, ugyanis rengeteg cukor kell az elkészítéséhez, de azért ritkán szerintem belefér, már csak azért is, mert nosztalgiázni tökéletes!

 

A receptet mutatjuk is a következő oldalon, sőt, szavazhatsz is, melyik volt a jobb, a régi vagy az új! Lapozzatok egy kis nosztalgiához!

Forrás: Fotó: hirmondo.ro

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Alpokalja

Az Alpok Európa egyik legjelentősebb hegylánca, mely Magyarországra sajnos szinte egyáltalán... Tovább

Látnivalók Budapesten

Látnivalók Budapesten Budapest egyike a világ legszebb fővárosainak. Nem csupán csodás... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Magyar Magyarország Magyarság Retró
X
Kövess minket facebookon!