hirdetes

Hagyományos receptek krumpliból (a karanténra is)

SzSz
Hagyományos krumplis receptek karanténra

Krumplis tészta 

Szintén gyermekkorunkat idéző étel, amely gyakori ebéd volt az asztalnál. Az alapja lényegében egy paprikáskrumpli alap, amihez tésztát adunk, így még laktatóbb lesz, mint az eredeti recept. A gyerekek imádni fogják, ahogyan egykor mi is!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 500 gramm nagykocka tészta
  • só, bors

Elkészítjük a paprikáskrumpli alapját, ahogyan az előző receptnél. A hagymákat felkockázva apróra, a zsíron üvegesre pirítjuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezután mehet rá a felkockázott krumpli, ízlés szerint só, bors és annyi víz, amennyi pont ellepi a krumplit. Leszedve főzzük egészen addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Érdemes figyelni, hogy mennyire marad szaftos, így miközben fő, nyugodtan kipótolhatjuk plusz vízzel. Amíg az alapunk fő, forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztát is. Amint mindkettő elkészült, öntsük őket egybe, és már fogyaszthatjuk is. 

hirdetes

Tócsni (macok)

A tócsni hihetetlenül egyszerű recept, amit reggelire, ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatunk. Nagyon finom, nagyon laktató és az egész család imádni fogja. Fokhagymás tejföllel, sajttal isteni finom!
 

Hozzávalók:

    hirdetes
  • 1 kg burgonya
  • 3-4 ek liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, zöldfűszerek
  • olaj a sütéshez

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd előfőzés nélkül sajtreszelőn lereszeljük. Egy tálba rakva hozzáadunk körülbelül 3 evőkanál lisztet, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Ízlés szerint használhatunk hozzá akár majorannát, bazsalikomot is. Amennyiben a krumpli levet eresztett, rakjunk hozzá még lisztet. Keverjük össze jól a hozzávalókat, majd jöhet is a sütés. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. Ezután a burgonyamasszából egy nagyobb evőkanálnyi mennyiséget rakjunk a serpenyőbe, kissé lelapogatva. Süssük mindkét oldalát egészen addig, amíg aranybarna nem lesz (körülbelül oldalanként 5 perc). Melegen vagy akár hidegen is fogyasztható, tejföllel megkenve, sajttal megszórva. 

 

Jó étvágyat mindenkinek és ne feledjétek, maradjatok otthon, alkossatok finomakat a konyhában!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Magyar Királyi Honvédség

Magyar Királyi Honvédség: A Magyar Királyi Honvédség a 20. századi Magyar Királyság... Tovább

Tokaji aszú

Magyarországi tokaji borvidéken előállított tokaji aszú: Hungarikum. A Tokaji Aszú a... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!