hirdetes

Október a látás hónapja: Sok helyen ingyenes látásellenőrzéssel, szemüveg-ellenőrzéssel várnak

VN

Október a látás hónapja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák - közölte a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség. Ilyenkor érdemes megnézetni a szemünk állapotát, mert évente nagyon sokat romolhat a kékfény – telefon, laptop képernyő, televízió- hatására.

 Ingyenes látásvizsgálat hol elérhető?

Ingyenes látás- és szemüveg-ellenőrzés

Már 19. éve megrendezett kampányban október 1. és 31. között az optikák országszerte több mint 300 vizsgálati ponton várják a látásellenőrzésre jelentkezőket. Kiemelték, hogy a lehetőség nemcsak azoknak fontos, akik szemüveget készülnek vásárolni, mivel a meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat. A javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat - tették hozzá.
        
Hangsúlyozták, hogy a vezetésnél pedig "életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket".

hirdetes
    

A gyerekek számára is fontos a látásellenőrzés

Az idei kampány újdonsága a myopiakontroll-tanácsadás - írták, megemlítve, hogy kutatások igazolják: a rövidlátás gyakorisága, és annak súlyossága meredeken emelkedik a gyermekeknél, fiataloknál. A rövidlátás gyors erősödése kedvezőtlen hatással van a gyermekek életminőségére, iskolai és sportteljesítményére - jelezték. Felhívták a figyelmet arra: a szülők sokat tehetnek, hogy lassítsák gyermekük látásromlásának ütemét. Szemünk egészsége gyermek- és felnőttkorban is egyaránt fontos. A korai látáskorrekcióval sok felnőttkori probléma megelőzhető. 

Hol érhető el az ingyenes látásellenőrzés?

Többek között a Vision Expressz optikáiban is elérhető az ingyenes látásellenőrzés. A látásellenőrzést követően a betegségek, elváltozások észlelése esetében szakorvosi kezelésre irányítanak. Az esetleges látáskorrekció megállapítására is sor kerülhet, például szemüveg viselési javaslatot kapsz. Fontos tisztázni, hogy bár a látás- és szemüveg-ellenőrzés ingyenes, a további szolgáltatások, mint például szemüvegkészítés, fizetősek! A Vision Expressz üzleteiben ezen az oldalon tudtok időpontot választani, könnyedén megtalálhatjátok a hozzátok legközelebbi üzletet a keresési funkcióval. Országszerte nagyon sok optika részt vesz még ebben az akcióban, a látás hónapja kampányban részt vevő optikák listája megtalálható az Október a látás hónapja weboldalon.

hirdetes
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István szobra

Szent István szobra: I. (Szent) István, az utolsó magyar fejedelem és az első magyar király.... Tovább

Keszthely

Keszthely: a Balaton fővárosa. A tó nyugati csücskében található. Élénk turizmussal, fontos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek