hirdetes

Minősíthetetlen körülmények- leállított a budapesti házhoz szállító étterem működését a NÉBIH

Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti vendéglátóipari egység tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a Nébih csütörtökön.- írta közleményében az MTI. Nézzük mik voltak a fő okok!

 leállított egy étterem működését a NÉBIH

Minősíthetetlen körülményeket találtak

A közlemény szerint a higiéniai hiányosságokon túl 25 kilogramm nyomon követhetetlen, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű állati eredetű alapanyagot is találtak az ellenőrök a Pudravka Tech Kft. létesítményében; ezek megsemmisítését elrendelték. Belegondolni is rossz, hogy ilyen minőségű alapanyagokkal dolgoznak, dolgoztak volna, hiszen ezek bármelyikünk asztalára kerülhettek volna. 

Persze volt más indok is

A mennyezet és a falak az egység egészében koszosak, porosak, pókhálósak voltak, a főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott - közölte a hivatal. A berendezések (például hűtők, munkaasztalok, dagasztógép) környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros, fekete koszt láttak az ellenőrök, a padló takarítatlansága az egész egységre jellemező volt. A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre. Borzasztó ez bármikor, de egy ilyen szektorban, főleg egy ilyen járvány helyzetben különösképpen. A hivatal arra is kitért, hogy külön hulladéktároló helyiséggel a létesítmény nem rendelkezett, a konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben, nyitott hordókban tárolták. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.

hirdetes
hirdetes

  

Ha orvosolják a hiányosságokat, újra kinyithatnak  

Az egység a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb helyszíni szemléjét követően folytathatja csak tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - tájékoztatott a Nébih.
 

Inkább süssetek-főzzetek otthon! De mit és hogyan? IDE kattintva sok-sok szuper receptet találhattok! Szuper karácsonyi sütikért pedig nézzétek meg ezt a gyűjteményt! Kattintsatok a képre, és lapozzatok, a receptetk linkjei oldalt lesznek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tatai vár

Tatai vár: Az egyik legkülönlegesebb magyar várról beszélhetünk személyében, hiszen a Tatai... Tovább

Hősök tere

Hősök tere: Budapest legnagyobb és legszebb tere, melyet miden évszakban turisták hada száll... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek