hirdetes

Magyarország legszebb kilátópontjai- itt készülnek a képeslapra illő képek

VN

Amikor leemelünk egy Magyarország nevezetességeit bemutató könyvet a polcról, a szuveníresnél képeslapokat nézegetünk, vagy egyszerűen csak felpattanunk az internetre, és elkezdünk görgetni, akkor meseszép képeket láthatunk Magyarországtól. Hol készülnek ezek a képek? Mutatjuk Magyarország legszebb kilátópontjait, ahol te is megcsodálhatod saját szemeddel ezeket a kilátásokat! Élőben még szebb, mint képeslapon!

Magyarország legszebb kilátópontjai

A leghíresebb Panoráma: Prédikálószék

Talán az egyik leghíresebb, és legtöbbet fotózott panoráma fogad minket Prédikálószéken, ahol hazánk egyik legszebb vidékét, a Duna teljes kanyarulatát lehet belátni. Visegrádi-hegység 639 méteres magaslatából látni, ahogyan fodrozódik a Duna, miközben a háttérben a Börzsöny magasodik. Sokak szerint s egészében Magyarország legszebb természeti jelensége, amire még a tökéletes szó sem elég. Igazán megéri a hosszú túrát!

Még a neve is Szépkilátó a Balatongyöröki kilátópontnak

Ha egy hely neve Szépkilátás, akkor igazán nem lehet mellé fogni, és ez pontosan igaz a Balatongyörökön fogadó Pazar panoráma esetében is. Ez egy kilátó, ami nem más, mint egy lankás domboldal a Balaton észak-nyugati partszakaszán, néhány paddal, viszont amennyire egyszerű, annyira nagyszerű is. A Balaton végtelen kékje, a felé magasodó Tanúhegyek olyan panorámát és hangulatot adnak, mint kevés más hely a világon.

A Bükk legszebb köve: Tar-kő

Ha a Bükk legszebb helyét keresed, akkor egy bozontos vidék közepén fogod megtalálni, z oda vezető út során többször is hiheted azt, becsaptunk, de hidd el, Pazar panoráma fog fogadni. A Bükk-fennsík déli oldalán 950 méter magason helyezkedik el, ahova az Olasz-kaputól indulva egy 7 kilométeres tanösvényen lehet eljutni. Hosszúnak hangzik? Az is, de megéri!

hirdetes

Galyatető: körpanoráma a Mátrában

Ha a Mátráról van szó, akkor legtöbben az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn álló Tv-tornyot ismerik, mint híres neves kilátópont, pedig nem sokkal messzebb van egy másik is, amit szintén érdemes lehet felfedezni. Az 1000 méteres Galyatetőn álló kilátóból ugyanis olyan körpanoráma nyílik, hogy belátni az egész vidéket: Mátra, Bükk és Börzsöny bérceitől egészen a távolban is fehéren csillogó Magas-Tátra csúcsáig mindent.

Az igazi kilátás Budapestre: Hármashatár-hegy

János-hegy, Gellért-hegy? Mind a kettő mesés panorámát ad, de az igazit, a legszebbet a Hármashatár-hegyről látni! Mit lehet itt látni, miért olyan különlegesen szép hely ez a kilátópont? A Hármashatár-hegyen a Duna enyhe S-kanyarban kígyózik alattad, látod a Parlamentet, a Várat, 5 hidat is, a csepeli szigetcsúcs is egészen szépen látszik, ráadásul mind tökéletes szögből.

hirdetes

A különleges Csobánc

Balaton, várrom, mesés panoráma? Ezt tudja a 375 méteren magasodó Csobánc, ami egy igen különleges hely ezen a Balaton könyéki vidéken, nemcsak azért, mert évmilliókkal ezelőtt ugyan, de egykoron vulkáni tevékenység folyt itt, hanem azért is, mert mesés kilátás nyílik a Balatonra és a Tapolcai-medencére, tényleg lélegzetelállító. 

A Zempléni Nagy-Péter-mennykő

A Zempléni hegységben is érdemes bóklászni, hiszen nagyon szép helyeket, nagyon szép kilátásokkal lehet találni. A Zempléni Nagy-Péter-mennykő egy 709 méter magas sziklahomloka, ahonnan tiszta időben a Milic-csoporttól jobbra a Kárpátok vulkáni övezetének egy távolabbi, a Mátrához hasonló magasságú tagja, a Vihorlát gerince is feltűnik. Kihagyhatatlan látvány.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-barlang

Kossuth-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Hévízi-tó

Hévízi-tó: A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület első számú látványossága a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!