Minden kezdődik előröl? Egyes olasz régiókban tilos az utcai beszélgetés még maszkban is!

Genovában kötelező az utcán is maszkot viselni, és tilos az utcai beszélgetés

VN

Még mi azon panaszkodunk, hogy kötelező a boltokban, tömegközlekedési eszközökön, és egyéb közösségi tereken -amik itt megjegyzem, nyitva vannak még- a maszk használata, addig Olaszország egyes területein megint olyan rossz a helyzet, hogy még az utcán is maszkot kell viselni, sőt már az utcai beszélgetéseket is betiltották, írta az MTI.

Koronavírus második hulláma Olaszországban

Megérkezett a koronavírus második hulláma

Nekem még éles emlékeim vannak az időszakról, mikor Európában, ezen belül is Olaszországban kirobban a koronavírus, csak azért is, mert bár nem az Észak-Olasz tartományokban, de Olaszországban tartózkodtam éppen, így még az átlagos embereknél is nagyobb érdeklődéssel figyeltem, hogy mi fog történni, mi lesz ennek a vége. A történetet mindenki ismeri, sok fertőzött, sok halott és kijárási korlátozás. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a történet megismétlődik. Szeptember 24-én még csak a köztéri maszkhasználatot tették kötelezővé, de napról, napra lépnek életbe az egyre szigorúbb intézkedések, a mai naptól például Genovában még az utcai beszélgetést is tiltják.

Ismét Lombardia a járvány gócpontja

Olaszországban napról-napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, csütörtökre meghaladta a szám a 8000 főt is. Az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma majdnem másfél ezerrel emelkedett a szerdai 7332, és csaknem 3000-rel a kedden szűrt 5901 után. Az utóbbi egy hónapban jelentősen emelkedett a napi vírustesztek száma is, amely csütörtökön túllépte a 163 ezret. A huszonnégy óra alatt szűrt 8804 beteg a legmagasabb ilyen jellegű adat a járvány olaszországi terjedésének február végi kezdete óta. Kórházban jelenleg több mint 5400 beteget kezelnek, intenzíven 586-an vannak. Utóbbiak száma egy nap alatt majdnem ötvennel emelkedett. A legtöbb új beteget, több mint kétezret Lombardiában szűrték, ezzel ismét az északi tartomány lett a járvány első számú gócpontja. Az egy nap alatt szűrt fertőzöttek száma egyaránt meghaladta az ezret Piemont és Campania régióban is. Egy nap alatt 83 beteg halt meg, a korábbi 43-hoz képest.

Genovában tilos az utcai beszélgetés még maszkban is

A hétfő éjszaka bejelentett és a következő harminc napig érvényes korlátozások máris elégtelennek bizonyulnak. Több városban további szigorítások léptek életbe: Genova öt belvárosi kerületét nyilvánították vörös zónának, ahol a két személy közötti utcai beszélgetés is tiltott, még szájmaszkban is. Tiltott bármilyen tömörülés köztéren és magánlakásban, az üzleteket este kilenc és reggel nyolc óra között lezárják, kivéve a gyógyszertárak és a dohányüzletek automatáit. Hasonlóképpen kijárási tilalmat vezettek be a Nápoly közeli Arzanóban a következő tíz napra, ahol a kereskedelmi tevékenységet és az oktatást is leállították a túlzottan megemelkedett járványgörbe miatt.

Koronavírus Magyarországon

Bár Magyarországon nem ilyen drasztikus a helyzet, az itthoni számok sem adnak túl sok okot a nyugalomra. Hazai adatok 2020. 10. 16: 43 025-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1085-ra emelkedett, 13 134-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 42 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 656-an vannak, a mintavételek száma 871 417-re nőtt.

Cikkünkkel egyáltalán nem a pánik keltése a cél, csupán tényeket közlünk. Senkit sem szeretnénk elrettenteni, de kérjük figyeljetek oda a megfelelő higiéniára, és mindenképpen tartsátok be a járvány miatt hozott szabályokat, még akkor is, ha nem feltétlenül értetek velük egyet, és néha kisebb kellemetlenséget okoznak! 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rákóczi híd

Rákóczi híd: Budapest főhídjainak egyike. A Rákóczi híd Budapest második legújabb... Tovább

Keszthelyi Festetics Palota

A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke, az egyik legjobb állapotban... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld