hirdetes

Genovában kötelező az utcán is maszkot viselni, és tilos az utcai beszélgetés

VN

Még mi azon panaszkodunk, hogy kötelező a boltokban, tömegközlekedési eszközökön, és egyéb közösségi tereken -amik itt megjegyzem, nyitva vannak még- a maszk használata, addig Olaszország egyes területein megint olyan rossz a helyzet, hogy még az utcán is maszkot kell viselni, sőt már az utcai beszélgetéseket is betiltották, írta az MTI.

Koronavírus második hulláma Olaszországban

Megérkezett a koronavírus második hulláma

Nekem még éles emlékeim vannak az időszakról, mikor Európában, ezen belül is Olaszországban kirobban a koronavírus, csak azért is, mert bár nem az Észak-Olasz tartományokban, de Olaszországban tartózkodtam éppen, így még az átlagos embereknél is nagyobb érdeklődéssel figyeltem, hogy mi fog történni, mi lesz ennek a vége. A történetet mindenki ismeri, sok fertőzött, sok halott és kijárási korlátozás. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a történet megismétlődik. Szeptember 24-én még csak a köztéri maszkhasználatot tették kötelezővé, de napról, napra lépnek életbe az egyre szigorúbb intézkedések, a mai naptól például Genovában még az utcai beszélgetést is tiltják.

Ismét Lombardia a járvány gócpontja

Olaszországban napról-napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, csütörtökre meghaladta a szám a 8000 főt is. Az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma majdnem másfél ezerrel emelkedett a szerdai 7332, és csaknem 3000-rel a kedden szűrt 5901 után. Az utóbbi egy hónapban jelentősen emelkedett a napi vírustesztek száma is, amely csütörtökön túllépte a 163 ezret. A huszonnégy óra alatt szűrt 8804 beteg a legmagasabb ilyen jellegű adat a járvány olaszországi terjedésének február végi kezdete óta. Kórházban jelenleg több mint 5400 beteget kezelnek, intenzíven 586-an vannak. Utóbbiak száma egy nap alatt majdnem ötvennel emelkedett. A legtöbb új beteget, több mint kétezret Lombardiában szűrték, ezzel ismét az északi tartomány lett a járvány első számú gócpontja. Az egy nap alatt szűrt fertőzöttek száma egyaránt meghaladta az ezret Piemont és Campania régióban is. Egy nap alatt 83 beteg halt meg, a korábbi 43-hoz képest.

hirdetes

Genovában tilos az utcai beszélgetés még maszkban is

A hétfő éjszaka bejelentett és a következő harminc napig érvényes korlátozások máris elégtelennek bizonyulnak. Több városban további szigorítások léptek életbe: Genova öt belvárosi kerületét nyilvánították vörös zónának, ahol a két személy közötti utcai beszélgetés is tiltott, még szájmaszkban is. Tiltott bármilyen tömörülés köztéren és magánlakásban, az üzleteket este kilenc és reggel nyolc óra között lezárják, kivéve a gyógyszertárak és a dohányüzletek automatáit. Hasonlóképpen kijárási tilalmat vezettek be a Nápoly közeli Arzanóban a következő tíz napra, ahol a kereskedelmi tevékenységet és az oktatást is leállították a túlzottan megemelkedett járványgörbe miatt.

hirdetes

Koronavírus Magyarországon

Bár Magyarországon nem ilyen drasztikus a helyzet, az itthoni számok sem adnak túl sok okot a nyugalomra. Hazai adatok 2020. 10. 16: 43 025-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1085-ra emelkedett, 13 134-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 42 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 656-an vannak, a mintavételek száma 871 417-re nőtt.

Cikkünkkel egyáltalán nem a pánik keltése a cél, csupán tényeket közlünk. Senkit sem szeretnénk elrettenteni, de kérjük figyeljetek oda a megfelelő higiéniára, és mindenképpen tartsátok be a járvány miatt hozott szabályokat, még akkor is, ha nem feltétlenül értetek velük egyet, és néha kisebb kellemetlenséget okoznak! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1000 éves határ

1000 éves határ: 1956-ig Gyimesbükk településrésze volt, ebben az évben önálló település... Tovább

Knézy Jenő

Knézy Jenő: Knézy Jenő magyar sportújságíró és sportriporter. A leghíresebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!